Soția lui Igor Dodon, anchetată de procurori. Susține că i s-a înscenat totul

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Galina Dodon, soţia fostului şef de stat, Igor Dodon, susţine că i s-a deschis un dosar politic. Declaraţia a fost făcută după ce a fost audiată de procurori. "Am fost pusă sub învinuire- complice, pentru îmbogăţire ilicită, fără probe", a spus aceasta, conform Rador. 

"Dosarul are scopul să îl defăimeze pe soţul meu. Se poartă cu noi în cel mai josnic mod. Au făcut percheziţii la părinţi, au făcut chiar în veceul din grădină.

Risc să presupun că următorul va fi copilul nostru care se întoarce acasă în vacanţă. Îmi ţin fratele în închisoare, pentru ce? Pentru că a făcut bani în Rusia şi a venit în Molovata ca să deschidă o afacere, a plătit bani la sat, şi îşi bat joc de el, mamele sunt bolnave, nu le dau voie să vină să îşi vadă copilul, nepoţii", a spus aceasta.

Soţia lui Igor Dodon, Galina Dodon, a primit citaţie de la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire. "Procurorii au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecţia de şah (probabil este filată non-stop)", a scris Dodon, pe Facebook. "Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorinţa de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, preşedinte actual al ţării, să-mi atace soţia, copiii, mama, rudele apropiate", a precizat fostul şef de stat.

Ulterior, Procuratura Anticorupţie a confirmat "citarea pentru data de 16 iunie, a soţiei lui Igor Dodon, Galina Dodon, dar şi altor persoane complici la săvârşirea infracţiunilor, în vederea înaintării învinuirii şi audierii în calitate de învinuiţi în dosarul denumit generic Kuliok".

Nicolae Posturusu, avocatul lui Igor Dodon, a acuzat procurorii anticorupţie de minciună. "Dacă în cazul percheziţiilor la domiciliu aceştia ne-au sugerat că pozele puteau fi făcute şi răspândite de către avocaţi, astăzi, ne-au uimit cu nişte bâlbâieli geografice", a scris acesta pe Facebook. Reacţia vine după ce ieri PA a negat informaţia precum că soţia lui Igor Dodon, Galina Dodon, ar fi fost oprită în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecţia de şah, pentru a i se înmâna citaţia ca să fie pusă sub învinuire, relatează Unimedia.info

Igor Dodon, arestat preventiv

 

Fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

Procurorul de caz Petru Iarmaliuc a declarat că va contesta decizia de joi a instanţei de fond pentru că o consideră neîntemeiată. În opinia sa, Igor Dodon ar putea astfel să comunice cu persoane implicate în acest caz, relatează Radio Chişinău în ediţia sa online.

De asemenea, conform sursei citate, procurorul a declarat că Igor Dodon ar fi intenţionat să plece din ţară.

La ieşirea din sala de judecată, Igor Dodon a spus că acest dosar este unul politic şi că ar fi fost realizat la comanda preşedintei Maia Sandu pentru a distrage atenţia de la problemele din Republica Moldova şi a lichida opoziţia, mai consemnează Radio Chişinău.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel