Sorana Cîrstea, în semifinalele turneului de la Birmingham 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
România își completează careul de ași la turneul Masters 1000 de la Roma, prin participarea Soranei Cîrstea
România își completează careul de ași la turneul Masters 1000 de la Roma, prin participarea Soranei Cîrstea

Sorana Cîrstea s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinalele unui turneu pe iarbă. 

Sorana Cîrstea s-a calificat vineri în semifinala turneului de tenis pe iarbă de la Birmingham, învingând în sferturi pe croata Donna Vekic (92 WTA), la capătul unui meci de trei seturi, ajungând în prima semifinală pe iarbă a carierei, revenind de la un set în urmă.

Românca a pierdut primul set, dar a revenit și a câștigat cu 5-7, 6-3, 6-4, în două ore și jumătate.

În primul set, Cîrstea a avut 5-3 și 3 mingi de set, dar a cedat inexplicabil următoarele 4 game-uri, pierzând setul cu 5-7.

Istoria s-a repetat în actul secund, când Cîrstea a juns din nou la 5-3, însă de data aceasta a câștigat și a dus meciul în decisiv.

Al treilea act s-a desfășurat aproape similar. Cîrstea a făcut break devreme după care și-a menținut avantajul până la final, valorificându-și serviciul de fiecare dată.

Sorana Cîrstea, meci pentru finala de la Birmingham. Halep joacă împotriva lui Katie Boulter, în sferturi

 

În semifinală, Cîrstea o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre ucraineanca Dayana Yastremska (79 WTA) și chineza Shuai Zhang (54 WTA), cea care a eliminat-o în optimi pe Gabriela Ruse.

Într-un alt sfert de finală la Birmingham, Simona Halep, favorita numărul 2 a turneului, o întâlnește vineri pe britanica Katie Boulter (141 WTA), beneficiara unui wildcard din partea organizatorilor.

Pentru prezența în semifinală, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 11.000 euro și 110 puncte WTA.

Turneul Birmingham. Traseul Simonei Halep

 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale turneului WTA 250 pe iarbă de la Birmingham (Anglia), dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, miercuri, după ce a dispus de britanica Harriet Dart cu 6-3, 6-2.

Halep (30 de ani, 20 WTA), a doua favorită, a avut nevoie de doar 62 de minute pentru a obţine victoria.

Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019, o învinsese pe Dart (25 ani, 106 WTA) şi în singurul lor meci anterior, în 2020 la Australian Open, în turul secund, cu 6-2, 6-4.

Dart, care a încheiat cu un as şi 5 duble greşeli, a început bine şi a condus cu 2-0, dar apoi a pierdut următoarele cinci ghemuri, Halep câştigând cu 6-3. Dart a condus şi în actul secund, cu 1-0 şi 2-1, după care Simona (5 aşi şi o dublă greşeală) a legat cinci ghemuri la rând, câştigând cu 6-2.

Halep şi-a asigurat un cec de 6.200 de dolari şi 60 de puncte WTA, urmând să joace în sferturi contra altei britanice, Katie Boulter, care a dispus cu 7-6 (5), 6-1 de Caroline Garcia (Franţa). Acesta va fi primul duel dintre Halep şi Boulter (25 ani, 141 WTA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel