Soluție inedită pentru criza forței de muncă în Italia. Patronul unui restaurant: „Ofer 300 de euro dacă îmi găsiți un ospătar”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Soluție inedită pentru criza forței de muncă în Italia. Patronul unui restaurant: „Ofer 300 de euro dacă îmi găsiți un ospătar” / Sursa foto: freepik.com
Soluție inedită pentru criza forței de muncă în Italia. Patronul unui restaurant: „Ofer 300 de euro dacă îmi găsiți un ospătar” / Sursa foto: freepik.com

Proprietarul unui restaurant din orașul Aosta se confruntă cu o problemă tot mai întâlnită în industria ospitalității în Italia: găsirea personalului. Cu toate eforturile sale, în căutarea unui chelner, acesta nu a avut succes. În disperare de cauză, a recurs la o măsură neobișnuită, oferind un premiu de 300 de euro oricui îi poate găsi un ospătar muncitor pentru afacerea sa.

Într-o epocă în care industria ospitalității este afectată de schimbări semnificative și de lipsa forței de muncă, restaurantele se luptă să găsească personal calificat și dedicat. Luca Tentoni, proprietarul bistroului Saint-Vout, s-a confruntat cu aceeași provocare, în ciuda oferirii unui salariu atractiv și a unor condiții de lucru favorabile.

Cu toate acestea, apelurile pentru angajare nu au adus niciun rezultat tangibil. Într-un gest de frustrare și încercând să încurajeze participarea oamenilor din comunitate, Tentoni a luat decizia neobișnuită de a oferi un premiu în valoare de 300 de euro pentru oricine îi poate recomanda un chelner potrivit pentru echipa sa.

"Sincer, nu știu ce să fac pentru a găsi angajați. Am pus anunțuri, am făcut numeroase investiții pe site-uri specializate și pe rețelele de socializare, dar în momentul de față, deși am avut sponsori țintiți, nu am primit decât un singur răspuns.”, a declarat Tentoni, conform presei străine.

 

Premiul pentru găsirea unui chelner

 

Propunerea lui Tentoni de a oferi un voucher în valoare de 300 de euro pentru cel care îi găsește un chelner adecvat pentru restaurantul său a stârnit interesul și implicarea comunității locale. Oferind un astfel de stimulent financiar, Tentoni speră să atragă atenția asupra necesității de a găsi soluții inovatoare pentru problema forței de muncă din industria ospitalității.

"Aveți o rudă sau un prieten care nu este foarte sociabil? Anunțați-ne și puneți-i să vă trimită CV-ul lor, în caz de recrutare vom fi bucuroși să vă mulțumim pentru ajutor, oferindu-vă un voucher de 300 de euro pe care să-l cheltuiți la Saint-Vout sau la Blooker Store”, a scris italianul pe rețelele de socializare.

"Știu foarte bine că situația este așa peste tot, după cum reiese din dialogul cu colegii, dar acum doar cineva vine să ne ceară în weekend. Noi oferim contracte comerciale cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, dar acest lucru nu pare să ne intereseze.", a adăugat Tentoni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel