Șoferiță româncă de TIR, accident în munții de lângă Las Vegas. Nora Tara: "Nu am putut nici să plâng, atârnând de centură cu susul în jos"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șoferiță româncă de TIR, accident în munții de lângă Las Vegas. Nora Tara - Nu am putut nici să plâng, atârnând de centură cu susul în jos
Șoferiță româncă de TIR, accident în munții de lângă Las Vegas. Nora Tara - Nu am putut nici să plâng, atârnând de centură cu susul în jos

Nora Tara, o șoferiță româncă de TIR, care trăiește în Statele Unite, la Chicago, și conduce un camion de zeci de tone de-a latul întregii Americi, a fost victima unui accident mai puțin obișnuit.

 

Chiar românca a povestit cum a răsturnat-o vântul, în munții de lângă Las Vegas. Pe grupul „CSPFE.RO R♥️mania truckers team”, Nora a postat trei imagini cu accidentul și a povestit  ce a pățit la începutul săptămânii trecute.

Ieri, în munții Nevadei m-a răsturnat vântul. Odată trecută de Las Vegas, a început urcușul în munți, vremea s-a schimbat brusc, lapoviță și ninsoare, dar vântul a fost cel care m-a răsturnat. Eu am condus în fiecare iarnă, prin condiții dificile și știu când să mă opresc, aici nu am avut unde să mă opresc, drumul cu o singură bandă în fiecare sens, fără refugiu. Problema a fost că am fost foarte ușoară, doar 2.500 kg, nu am avut viteza, nu am condus pe Cruise control, deci am făcut totul așa cum ar fi făcut orice șofer. Dacă aș fi avut unde să mă opresc în siguranță aș fi făcut-o.

În momentul în care prima pală de vânt mi-a ridicat roțile din dreapta de la trailer și am încercat să frânez încet și să mă redresez, a venit a doua pală de vânt și m-a răsturnat. Probabil că singurul lucru ce mi-a rămas întipărit au fost copiii mei și faptul că vreau să îi văd. Centura de siguranța mi-a făcut câteva vânătăi și zgârieturi, dar mi-a salvat viața", a scris Nora.

 

"Important este că sunt ok, drumul puțin circulat, deci nicio altă mașina implicată..."

 

Românca mai spune că a fost ajutată de un localnic, care a anunțat poliția, scrie libertatea.ro.   "Acum când va scriu sunt ok, ieri nu am putut nici să plâng (deși sunt o smiorcăită la fiecare lucru trist și dureros), atârnând de centură cu susul în jos, mi-a luat ceva timp să mă eliberez, am oprit motorul, am împins cu picioarele parbrizul și am ieșit. După 15 minute, timp în care am făcut înconjurul la Truck să văd pagubele, s-a oprit un localnic și mi-a promis că merge la prima casă, să anunțe poliția, și se întoarce înapoi să nu fiu singură.

Nu recepție la telefon, frig și vânt, în deșert, pe platoul munților. Omul s-a întors așa cum mi-a promis și m-a ajutat să-mi găsesc actele, poșeta, telefonul. 5 ore am înghețat de frig, towing Company după 5 ore s-a pornit spre Truck și s-au întors din cauza vizibilității zero și a vântului. Poliția m-a cazat la un hotel la 40 de mile de accident.

Sătucul asta nu are taxi, mașini de închiriat și nici towing, dacă se hotărăsc să-l remorcheze pe Charlie va fi la 200 mile distanță. Important este că sunt ok, drumul puțin circulat, deci nicio altă mașina implicată, sper că eu voi găsi o cale să ajung acasă la copiii mei și familie. Nu este nimic poetic și frumos în ce v-am etalat în postul acesta și rog pe cei care se cred deștepți și că ar fi fost mult mai buni în situația descrisă să se abțină de la răutăți sau ironii. Vă urez la toți drumuri bune, uscate și în siguranța”, a scris Nora, pe 15 decembrie.

Ca să se întoarcă acasă, în Chicago, Nora a primit ajutorul unui alt șofer român de camion, care trăiește în America, Viorel Birtaș, care a condus 1.000 de mile ca să o ia de la locul accidentului și să o ducă la un aeroport de unde să zboare la Chicago.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel