Șoferii români de TIR, vizați. MAE, avertizare de călătorie pentru Ungaria. Traficul va fi restricționat

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Ungariei că autorităţile maghiare vor impune restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie.

Restricţiile vor fi impuse, conform orei locale, de pe 29 octombrie ora 22,00 până pe 30 octombrie ora 22,00, pe 31 octombrie în intervalul orar 22,00-24,00 (pe durata zilei de luni circulaţia camioanelor de mare tonaj poate fi efectuată) şi pe 1 noiembrie, în intervalul 0,00-22,00.

MAE menţionează că, în conformitate cu datele furnizate de autorităţile ungare, transportul umanitar sau de animale vii, bunuri perisabile, combustibili şi alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricţii. Mai multe informaţii despre restricţiile aplicate circulaţiei camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

"Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Ungaria: +36305356912", a mai precizat MAE. 

Ziua Tuturor Sfinților în Ungaria

 

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că, în data de 1 noiembrie se celebrează "Ziua Tuturor Sfinţilor", declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

"Traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale", transmit reprezentanţii ITPF Oradea.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, ITPF Oradea recomandă consultarea aplicaţiei Trafic online dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel