Șoferii de camion amenință că vor bloca toate livrările de produse din Italia. Unul dintre ei a fost înjunghiat în timpul protestelor

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Protestele transportatorilor rutieri de mărfuri împotriva prețurilor ridicate la carburanți se extind în diferite părți ale Italiei. O persoană a fost rănită.

Un șofer de camion prezent la protestul organizat pe drumul național 16 din provincia Foggia, împotriva prețurilor ridicate la carburanți, a fost înjunghiat de un automobilist în abdomen. Bărbatul nu este grav rănit. S-a întâmplat în această dimineață, în apropiere de intersecția pentru Torremaggiore (Foggia).

Unii martori au declarat că agresorul, un bărbat de 50 de ani, se afla în mașina sa, și când i-a văzut pe manifestanți nu a încetinit, ci s-a întors și a riscat să-i calce. În acel moment, el a ieșit din mașină și l-a rănit cu un cuțit pe unul dintre șoferii de camion de la protest.

Între timp, blocajele rutiere mobile pe autostrăzile din Campania continuă. Mai multe camioane au făcut blocaje organizate în zonele în care se află barierele de la Napoli Nord de-a lungul A1 Milano-Napoli și pe A30 Caserta-Salerno. În această dimineață, camioanele au blocat poarta de taxare Caianello, iar în timpul nopții bariera Napoli Nord din Marcianise, în provincia Caserta.

 

Prețul ridicat al carburanților, protestele transportatorilor și agricultorilor continuă

 

În Calabria, aproximativ 30 de transportatori rutieri au organizat un alt protest la intersecția în zona Gioia Tauro. Același lucru se va întâmpla la intersecția de la Rosarno, unde aproximativ cincisprezece transportatori se vor alătura celuilalt grup și se vor îndrepta spre Palmi. Transportatorii nu exclud, după întâlnirea cu ministrul adjunct pentru Infrastructură, Teresa Bellanova, să ajungă la blocarea furnizării de bunuri și servicii în toată Italia.

Protestul a ajuns și pe autostrada de stat 613, Lecce-Brindisi. Șoferii a șase camioane au creat întârzieri în trafic pe o porțiune de 10 km de drum spre nord, apoi s-au oprit în interiorul unei arii de servicii la km 26.

Au blocat portul San Vitale din Ravenna, nu numai pentru a protesta împotriva creșterii prețului la carburanți, ci și împotriva unor măsuri guvernamentale, inclusiv a certificatului verde. Protestele șoferilor sunt în curs de desfășurare și în alte părți ale Italiei, cum ar fi Palermo și Caltanissetta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel