Șoferii au fost avertizați în legătură cu o greșeală de spălare a parbrizelor care poate pune în pericol viața oamenilor în timpul iernii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șoferii au fost avertizați în legătură cu o greșeală de spălare a parbrizelor care poate pune în pericol viața oamenilor în timpul iernii / Foto: Unsplash
Șoferii au fost avertizați în legătură cu o greșeală de spălare a parbrizelor care poate pune în pericol viața oamenilor în timpul iernii / Foto: Unsplash

A venit iarna și afară este un ger năprasnic, ceea ce înseamnă că șoferii trebuie să fie extrem de atenți atunci când circulă pe șosele. Experții în domeniul auto au îndemnat oamenii să se asigure că mașinile lor sunt sigure înainte de a se urca la volan.

Experții auto spun că există un singur lucru la care șoferii trebuie să se uite sub capotă și care ar putea să îi salveze de la o situație periculoasă.

Acesta a declarat pentru Mirror că este vital ca oamenii să își verifice lichidul de spălare înainte de a pleca la drum.

El a spus că temperaturile geroase afectează în mod drastic modul în care reacționează lichidul, iar acesta ar putea ajunge să înghețe pe parbriz dacă nu este reparat.

"Prea multă apă ar putea ajunge să vă înghețe sistemul de spălare a parbrizului, deoarece ratele de diluție pentru vremea de iarnă sunt complet diferite de cele de vară", a spus el.

"Pentru a preveni înghețarea, ar trebui să verificați ratele de diluție sugerate care pot fi furnizate pe sticlă, altfel, o regulă bună este să vă asigurați că soluția dvs. este mai concentrată în timpul perioadei de iarnă."

 

Ce nu trebuie să faci pentru a dezgheța parbrizul

 

De asemenea, el i-a îndemnat pe automobiliști să nu folosească niciodată apă clocotită atunci când încearcă să-și dezghețe geamurile mașinilor.

"Dezghețați-vă corect geamurile și parbrizul - folosirea apei fierbinți direct pe geam ar putea cauza crăparea acestuia", a adăugat Lovett.

"În schimb, încercați să vă încălziți parbrizul din interiorul mașinii și să folosiți o racletă sau un degivrant."

Dorry Potter, un expert de la National Scrap Car, a explicat că există adesea o mulțime de trucuri care circulă pe rețelele de socializare în această perioadă a anului și a spus recent că un anumit truc care nu este o idee atât de bună.

 

Trucul de pe Tiktok de dezghețare a parbrizului poate provoca "crăpături" în sticlă

 

Potter i-a îndemnat pe automobiliști să fie atenți atunci când folosesc un truc bine-cunoscut care îi vede pe oameni umplând o pungă ziplock sau o pungă de sandvișuri cu apă fierbinte sau clocotită, înainte de a o freca pe parbriz.

"Un truc care circulă în fiecare an este folosirea apei calde într-o pungă cu fermoar și frecarea acesteia pe parbriz", a spus ea.

"Automobiliștii sunt sfătuiți să fie precauți atunci când aplică ceva încălzit pe parbriz, deoarece schimbarea dramatică a temperaturii poate provoca apariția unor mici fisuri în sticlă, care pot face ca ecranul să se spargă atunci când vine o nouă repriză de îngheț."

Potter a avertizat și împotriva unei alte metode, continuând: "Nici șoferii nu ar trebui să folosească niciodată apă clocotită. În mod similar, și preparatele făcute în casă ar trebui folosite cu grijă. Folosirea unor obiecte precum un cartof sau o ceapă pentru a îndepărta înghețul ar putea lăsa urme sau reziduuri pe ecran, ceea ce, la rândul său, ar putea reduce vizibilitatea șoferului, ceea ce face ca șofatul să fie la fel de periculos ca și înghețul. Ar putea fi mai înțelept să folosiți în schimb un spray de dezghețare.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel