Șofer român, prins de poliție în Germania în timp ce transporta ilegal spre România un tanc

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Tancul transportat de șoferul român prin Germania (Sursa foto: Autobahn Police Wörth/Isar)
Tancul transportat de șoferul român prin Germania (Sursa foto: Autobahn Police Wörth/Isar)

Polițiștii germani au blocat un șofer român de TIR, după ce au constatat că acesta transporta un tanc spre România.  

Un șofer român de TIR se află blocat de patru zile în Germania, în cabina sa, după ce polițiștii i-au interzis să-și continue călătoria și au confiscat atât camionul, cât și platforma de transport pe care o tracta.

Cu tancul spre România

 

Totul s-a petrecut în timpul unui control de rutină desfășurat sâmbătă, pe 27 mai. Polițiștii de autostradă au oprit un camion articulat românesc. Documentele indicau că vehiculul transporta schele pe remorcă, însă, după ce polițiștii din Wörth/Isar au inspectat vehiculul greu oprit pe autostrada A92, au descoperit o situație complet diferită: românul transporta un tanc.

"Acum stă acolo!" a declarat un purtător de cuvânt al poliției de autostradă Wörth/Isar, relatează publicația germană Passauer Neue Presse.

Controlul a avut loc în jurul orei 23:30, iar după ce au verificat documentele, agenții au constatat că nimic din ceea ce era menționat pe hârtie nu corespundea cu încărcătura reală în cauză: înălțimea, lățimea, lungimea și greutatea nu se potriveau cu cele specificate în permisul prezentat de șoferul român.

Vehiculul a fost încărcat în Franța

 

Drept urmare, transportul de agabaritic a fost oprit într-o parcare de lângă autostradă, iar șoferului i s-a interzis să-și continue călătoria, fiindu-i confiscate toate documentele. Negocierile cu firma de expediție din România par a fi complicate. Conform hârtiilor de transport, vehiculul fusese încărcat în Franța și se îndrepta spre România.

Un purtător de cuvânt al Poliției germane a explicat că tancul descoperit este probabil un vehicul blindat de recuperare folosit pentru lucrări de infrastructură, nu poate fi vorba de un vehicul pentru luptă. În locul unei țevi de tun, tancul este echipat cu un braț de excavator.

Autoritățile investighează motivele pentru care documentele erau incorecte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției, autoritățile nu pot poate exclude posibilitatea ca firma de expediție să obțină ulterior acte care să permită transportul în România. Cu toate acestea, atât firma, cât și șoferul vor fi amendați.

Întrucât șoferului i s-a interzis să-și continue călătoria, acesta doarme în cabină, iar pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu camionul și tancul imobilizate pe marginea autostrăzii.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel