Șofer român, pericol public pe șoselele din Ungaria: Polițiștii, surprinși că autoturismul încă funcționa. Bărbatul, blocat și amendat pe loc

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O remorcă trasă la sol și mașina care o tracta, care se apropia periculos de mult de carosabil, au fost observate de patrulele Subdiviziunii de Autostrăzi din cadrul Direcției de Poliție a Județului Bács-Kiskun la kilometrul 114 al autostrăzii M5, miercuri, 8 septembrie 2021. Polițiștilor nu le-a venit să creadă că autoturismul încă mai funcționa.

Polițiștii în uniformă au scos din trafic mașina cu amortizorul defect.

La 8 septembrie 2021, la ora 13:45, patrulele Subdiviziunii Autostrăzi din cadrul Direcției de Poliție a Județului Bács-Kiskun au luat în custodie șoferul unui vehicul străin la kilometrul 114 al autostrăzii M5 - pe partea de autostradă care duce spre Szeged - deoarece vehiculul de tractare a fost considerat ca fiind predispus la accidente.

Șoferul român a declarat că amortizoarele din spate ale vehiculului de tractare au cedat, dar a continuat să conducă vehiculul tractat de la aria de odihnă din lajosmizse. În timpul călătoriei, unele părți ale vehiculului defect se frecau de asfalt, ceea ce putea provoca daune, iar șoferul a creat un pericol de accident. De asemenea, poliția a constatat că lățimea încărcăturii depășea 2,5 metri lateral.

Conform Codului rutier, este interzisă tractarea oricărui obiect care ar putea deteriora carosabilul, iar lățimea combinată a încărcăturii și a vehiculului nu trebuie să depășească 2,5 metri. O altă condiție importantă pentru a participa la transportul rutier este ca vehiculul să îndeplinească cerințele tehnice prevăzute de lege. În lipsa acestora, șoferul român a fost împiedicat să continue drumul și amendat pe loc, potrivit unui comunicat de presă al poliției maghiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel