Un șofer român a provocat haos într-un sătuc din Germania: A intrat prin curtea unei ferme și a lovit cu TIR-ul o casă veche de 600 de ani

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Șoferul român a urmat indicațiile GPS-ului și a încurcat drumul (Sursa: wdr.de)
Șoferul român a urmat indicațiile GPS-ului și a încurcat drumul (Sursa: wdr.de)

Un autovehicul de mare tonaj condus de un șofer român a paralizat complet traficul într-un mic sat din Germania, după ce șoferul a ignorat semnele de circulație și a urmat strict indicațiile sistemului său de navigație.  

Un camion cu o greutate de 40 de tone a rămas blocat în curtea unei ferme din Solingen-Ohligs, în cursul serii de duminică, și a fost eliberat abia în ziua următoare. Incidentul a determinat temporar închiderea liniei ferate S-Bahn 1 în seara de luni. Conform informațiilor furnizate de poliție, și citate de publicația germană Westdeutscher Rundfunk, șoferul s-a bazat exclusiv pe sistemul de navigație, ajungând să rămână blocat în incinta unei ferme mici.

Acesta a ignorat anterior mai multe restricții legate de greutate și a circulat cu semiremorca pe mai multe drumuri și înguste. Potrivit autorităților, șoferul a provocat daune unui autoturism parcat și a traversat un pod peste linia ferată S-Bahn 1.

Românul a avariat o casă veche de 600 de ani

 

Podul nu era omologat pentru vehicule cu o greutate de 40 de tone, ci doar pentru cele cu o greutate de 12 tone. În urma unei evaluări a unui inginer structural, ruta S-Bahn a fost inițial închisă, dar a fost redeschisă aproape două ore mai târziu. Călătoria nebună a șoferului român s-a încheiat atunci când semiremorca a rămas blocată între un hambar considerat monument istoric și o casă de lemn veche de peste 600 de ani de la ferma „Keusenhof” din satul Ohligs.

Potrivit pompierilor, clădirile istorice au suferit daune semnificative, dar nu prezintă riscul prăbușirii. Principalele daune s-au înregistrat la extinderea casei, în special la pereții interiori. Un inginer structural urmează să evalueze în zilele următoare extinderea pagubelor.

Camionul a fost remorcat din curtea fermei cu ajutorul a două vehicule de tractare mai mici. Șoferul român a reușit să manevreze mașina independent. Serviciul de tractare a deplasat semiremorca în direcția corectă pentru a minimiza riscul de avarii suplimentare la clădiri.

Camionul, încărcat cu o cantitate considerabilă de pâine prăjită, a fost descărcat în prealabil. Aceasta a fost o măsură preventivă a poliției pentru a evita o nouă traversare a podului cu o greutate prea mare.

Proprietarii păgubiți se întreabă acum cine va suporta costurile reparațiilor, în special cele aferente casei de lemn, și speră că șoferul responsabil va acoperi prejudiciul în cel mai scurt timp posibil, mai scrie sursa citată. 

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel