Șofer român, haos pe o autostradă din Germania: s-a urcat beat la volan și a distrus 80 de metri de parapet

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un șofer român a provocat haos pe o autostradă din Germania, după ce s-a urcat beat la volan și a distrus 80 de metri de parapet. 

Pagube materiale în valoare de aproximativ 25.000 de euro au rezultat în urma unui accident rutier produs sâmbătă seara, pe A7, lângă Uttrichshausen (Hessa). Responsabil de pagube este un șofer în vârstă de 46 de ani, din România, care lucrează la o companie de transporturi olandeză. Acesta se deplasa cu camionul în jurul orei 22.30, venind dinspre Fulda, în direcția frontierei de stat Hessa/Bavaria.

Potrivit unui comunicat al Poliției din Osthessen, românul a vrut să iasă de pe autostradă la benzinăria Uttrichshausen-West și a părăsit carosabilul la dreapta pe banda de decelerare. În timp ce efectua această manevră, bărbatul a avariat parapetele de protecție pe o lungime de aproximativ 80 de metri și, în cele din urmă, s-a oprit pe zona verde.

O patrulă de la Poliția Autostrăzi din Petersberg au stabilit că cetățeanul român se afla într-o puternică stare de ebrietate. Un test de alcoolemie efectuat la fața locului a avut rezultat pozitiv. Bărbatul a fost dus temporar în arestul poliției pentru a i se preleva o probă de sânge.

Acesta a fost în cele din urmă eliberat după executarea formalităților de poliție. Pe durata recuperării laborioase, timp de două ore și jumătate, a camionului cu două macarale mobile, o bandă a trebuit să fie închisă circulației în zona locului accidentului. Cu toate acestea, din cauza volumului redus de trafic, nu au existat blocaje.

Vezi și:

Zeci de tone de deşeuri aduse din Germania, oprite la intrarea în ţară

 

Polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC și ai Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în țară a două automarfare încărcate cu produse second-hand constând în textile, mobilă, electrocasnice uzate, dar și plastic și cauciuc transportate din Germania.

Sâmbătă, 26 noiembrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un maramureșean în vârstă de 55 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier, saltele, textile și electrocasnice uzate, de la o societate comercială din Germania și care urmau să ajungă la o firmă din județul Iași, arată politiadefrontiera.ro.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 12.000 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale.

Conform legislației în vigoare, șoferul nu a putut prezenta certificatul privind operațiunile de curățare și dezinsecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel