Şofer român de TIR a salvat viața unui coleg, pe un drum din Franța: "L-am găsit în cabină, cu centura în jurul gâtului"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Catalin_Firu_sofer_roman
Catalin_Firu_sofer_roman

Cătălin Firu, un șofer român de TIR, a salvat viața unui camionagiu lituanian, pe o șosea din Franța. Acesta din urmă a adormit la volan, s-a răsturnat cu autotrenul pe marginea drumului, iar viteza de reacție a românului i-a salvat viața. Evenimentul a avut loc, zilele trecute, pe drumul national 151 din Franța.

Fără să stea pe gânduri, Cătălin Firu a oprit circulația blocând drumul cu autotrenul său. Cătălin l-a găsit pe colegul camionagiu înfășurat în jurul gâtului cu centura de siguranță, "atârnând în ea cu propria greutate". Deși, ințial, a fost împiedicat de ceilalți francezi să intervină și rugat să aștepte intervenția pompierilor, românul a decis să taie cu cuțitul centura care-l sugruma pe șofer, gest care i-a salvat omului viața, după spusele echipajului de la Jandarmerie care a ajuns primi la fața locului. 

Întâmplarea a fost povestită de Ilie Matei, un alt șofer de TIR profesionist, extrem de activ pe rețelele de socializare. Tot el a fost cel care a postat pe Facebook imagini de la intervenția salvatoare a șoferului român. "Chiar dacă pe alocuri sunt neîngrijiti, obosiţi, sau pe alocuri irascibili din cauza perioadelor lungi în care sunt plecaţi departe de cei dragi, aceştia sunt soferii de camioane români, oamenii care nu ezitî să arate ca sunt oameni atunci când situaţia o impune!! Firu_Cătălin te felicit !! Asemenea gesturi fac cinste oamenilor șoselelor !! Drumuri bune, dragilor!! Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți !!", a scris pe facebook, Ilie Matei, un alt șofer de TIR profesionist.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel