Șofer de camion moldovean, prins în Italia că nu a respectat timpul de odihnă: bărbatul a încercat să-i dea mită polițistului

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șofer de camion moldovean, prins că nu a respectat timpul de odihnă: bărbatul a încercat să-i dea mită polițistului / Sursa foto: freepik.com
Șofer de camion moldovean, prins că nu a respectat timpul de odihnă: bărbatul a încercat să-i dea mită polițistului / Sursa foto: freepik.com

Un șofer de camion moldovean a fost prins la volanul unui camion după ce a încălcat normele privind timpul de odihnă și a încercat să mituiască agentul de poliție rutieră care l-a oprit în provincia Ferrara, Italia.

Șoferul din Moldova a fost oprit pentru încălcarea normelor privind timpul de odihnă și condusul excesiv, dar acesta a încercat să ofere o mită agentului de poliție care l-a oprit, sperând să scape de amendă și să-și păstreze permisul de conducere. Cu toate acestea, acțiunea sa a avut consecințe grave, punându-l sub acuzația de tentativă de dare de mită și instigare la corupție, conform presei străine.

Evenimentul a avut loc pe șoseaua Romei, unde o patrulă a Poliției Rutiere a oprit camionul condus de bărbatul în vârstă de 56 de ani pentru un control de rutină. Verificările au arătat că șoferul nu respectase normele privind timpul de odihnă pentru șoferii profesioniști, conducând mai mult decât era permis fără să facă pauze corespunzătoare. Această încălcare a dus la suspendarea permisului său de conducere și la o amendă considerabilă.

 

Șoferul poate primi între patru și șapte ani de închisoare

 

Confruntat cu perspectiva pierderii permisului de conducere și, implicit, a locului său de muncă, șoferul a recurs la o acțiune disperată. Potrivit anchetatorilor, acesta a încercat să mituiască unul dintre polițiști, oferindu-i o sumă considerabilă de bani pentru a închide ochii la încălcările sale. Cu toate acestea, gestul său nu a fost primit cu indulgență, ci dimpotrivă, a atras atenția și a determinat agentul de poliție să îl denunțe pentru tentativă de dare de mită.

Acum, șoferul se confruntă cu acuzații grave, inclusiv instigare la corupție, infracțiuni care pot atrage pedepse grele, între patru și șapte ani de închisoare în caz de condamnare. Cu toate acestea, acesta va avea ocazia să își prezinte versiunea evenimentelor și să-și clarifice poziția în fața instanței, cu sprijinul avocatului său, Luca Greco.

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel