Șofer, asistent medical, operator call-center şi contabil - meseriile preferate și căutate de români în 2024

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Joburile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil rămân în fruntea preferințelor candidaților începând de la începutul anului și până în prezent, conform unei analize efectuate de o platformă de recrutare.

Cu peste 54.000 de căutări pe site, joburile de șofer au fost cele mai căutate de către candidați începând de la începutul anului și până în prezent, majoritatea fiind interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categoria B, șoferii de tir sau cei din domeniul distribuției, conform analizei menționate. În plus, luna ianuarie și februarie au adus o creștere cu 5% a numărului total de aplicări în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, indicând un interes activ din partea candidaților pentru noi oportunități de angajare. Acest lucru confirmă o tendință preconizată anterior de către un sondaj realizat la sfârșitul anului anterior, care arăta că 56% dintre candidații intervievați planificau să-și schimbe locul de muncă pentru anul 2024.

Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, a declarat într-un comunicat transmis joi Agerpres că "a doua cea mai căutată poziție a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interogări pe eJobs.ro, urmată de operator call-center (17.000 de căutări), contabil și specialist în resurse umane, fiecare cu aproximativ 11.000 de căutări". Pe locul al cincilea se află termenii cheie "remote" și "acasă", care au fost utilizați în peste 9.000 dintre căutările efectuate de către candidați în acest an.

Care sunt meseriile preferate și căutate de români în 2024

 

Conform datelor furnizate de Salario, comparatorul salarial al eJobs, salariul mediu net al șoferilor variază între 3.500 de lei și peste 10.000 de lei, în funcție de categoria acestora și de tipul de transport efectuat, cu salarii mai mari pentru șoferii de tir care operează curse internaționale. Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center este de 3.500 de lei. Pentru un contabil, media salarială este de 4.500 de lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă în medie aproximativ 4.200 de lei pe lună. Aceste medii salariale reflectă datele din toate județele țării și pentru angajații care ocupă aceste poziții, dar pot varia în funcție de nivelul de experiență, conform reprezentanților platformei de recrutare.

"Locurile de muncă care permit munca de acasă continuă să fie importante, acestea reprezentând nu doar un număr mare de căutări, ci și aproximativ 13,9% din totalul de aplicări înregistrate în lunile ianuarie și februarie, respectiv 240.000 de aplicări. În ceea ce privește numărul de căutări în platformă, termenii "acasă" și "remote" au generat peste 9.000 de interogări. Alte poziții care au generat peste 5.000 de căutări includ cele de manager, inginer, economist, agent de vânzări și lucrător comercial", a adăugat Bogdan Badea.

În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile aproximativ 25.000 de locuri de muncă, dintre care 3.500 sunt pentru șoferi, 4.700 pentru asistenți medicali, 500 pentru contabili și 1.700 pentru specialiști în resurse umane. În plus, 1.000 de locuri de muncă postate pe platformă sunt de tip remote. Platforma de locuri de muncă oferă acces la o bază de date cu peste 5 milioane de CV-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel