Social-democrații danezi cer EXCLUDEREA PSD din PES: Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Se înmulțesc atacurile la adresa lui Liviu Dragnea și  PSD. La inițiativa comunității de români din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, social-democrații din Danemarca au acceptat să ceară excluderea PSD din familia Socialiștilor europeni.

Parlamentarul Orla Hav, unul dintre liderii partidului social democrat danez, a declarat că scrisoarea a fost primită, iar problema a fost discutată deja.

”Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (n.r. PSD din România). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație. O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului (n.r. Liviu Dragnea) este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul (n.r. PSD) încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a spus Orla Hav, informează digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel