Situație hilară. Doi bărbați gemeni trebuie să plătească pensii alimentare aceluiași copil

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Doi bărbaţi brazilieni, fraţi gemeni, care obişnuiau să facă adeseori schimb de identitate între ei, au ajuns într-o situaţie ingrată, după ce un judecător i-a condamnat să plătească pensii alimentare aceluiaşi copil, pe care niciunul dintre ei nu doreşte să îl recunoască. 

Situaţia pare atât de amuzantă, încât ar putea fi considerată o farsă de 1 aprilie, însă sentinţa emisă luni de Tribunalul din Goias este cât se poate de reală, informează AFP. 

"Judecătorul Filipe Luiz Peruca a decis ca ambii bărbaţi să fie trecuţi în actul de naştere al copilului şi să plătească fiecare o pensie alimentară echivalentă cu 30% din salariul minim pe economie", se afirmă într-un comunicat publicat pe site-ul tribunalului brazilian.

Întrucât salariul minim pe economie este de 998 de reali (230 de euro), fiecare geamăn va trebui să achite o pensie lunară de 299,4 reali (aproximativ 69 de euro). 

Copilul este rodul unei relații pasagere


Copilul în cauză reprezintă rodul unei relaţii pasagere pe care mama lui a avut-o cu unul dintre gemeni. Mama nu a putut să elucideze misterul paternităţii fiicei sale, fiecare dintre cei doi bărbaţi aruncând asupra celuilalt această responsabilitate. 

Unul dintre ei a făcut un test ADN care s-a dovedit concludent, însă nu a dorit să recunoască copilul şi afirmă că fratele lui este tatăl real. ADN-ul celuilalt bărbat este la rândul său compatibil, deoarece gemenii monozigoţi (provenind dintr-un singur ovul fecundat) au aceeaşi identitate genetică.

Niciunul dintre frați nu vrea să își asume paternitatea


"Unul dintre cei doi fraţi, de rea-credinţă, încearcă să evite această paternitate", a concluzionat judecătorul în sentinţa oficială. "Justiţia trebuie să pedepsească astfel de comportamente necinstite (...) care prejudiciază dreptul de recunoaştere a paternităţii, un drept constituţional inalienabil", a adăugat el.

În comunicatul său, tribunalul brazilian a explicat că "încă din adolescenţă" gemenii în cauză, în prezent în vârstă de 31 de ani, "se foloseau de aspectul lor fizic identic pentru a-şi ascunde infidelităţile". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel