Simona Gherghe, mesaj impresionant despre război: „Să ne rugam pentru mamele și copiii din Ucraina”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Simona Gherghe, mesaj impresionant despre război: „Să ne rugam pentru mamele si copiii din Ucraina”
Simona Gherghe, mesaj impresionant despre război: „Să ne rugam pentru mamele si copiii din Ucraina”

Simona Gherghe a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare cu privire la la războiul dintre Ucraina și Rusia. România este alături de țara vecină.

Prezentatoarea show-ului Mireasa, Simona Gherghe și-a arătat într-un mesaj public pe Facebook regretul pentru situația oamenilor din Ucraina. Aceasta a declarat că este afectată de ce se întâmpla acolo, precum multe alte vedete din România.

Războiului dur care a pornit între Ucraina și Rusia, i-a stârnit amintiri din copilărie vedetei. Simona a transmis în mesajul de pe pagina sa de socializare că se roagă pentru toată lumea de acolo.

 

Simona Gherghe: „E atat de fragil ce avem”

 

„De fiecare dată când o întrebam pe mamaie cum a trăit ea războiul, își muta privirea fix, undeva în zare. “Nu mai știu… a trecut prea mult timp”. De fapt, erau amintiri reprimate, lucruri pe care nu voia să le aducă în prezentul ei tihnit. E o după-amiază caldă de sfârșit de februarie, e soare, sunt și câțiva nori pe cer. La câteva sute se kilometri de tihna asta a noastră, o mama face bagajele, or sa plece undeva, oriunde, dar nu știe unde.

Tot ce știe acum e că-și va lua copiii de mână și viața-n câteva sacoșe și va fugi. Câțiva bătrâni cu măști pe față stau la o coada infernală, într-un supermarket în care nu se aude decât zgomotul sacadat al caselor de marcat. Își fac provizii pentru ce e mai rău. Un bărbăt gonește pe drumul către granița să-și scoată familia din țară. La ei nu e soare. E o după-amiază mohorâtă de sfârșit de iarnă. E prima zi de război. Prima zi dintr-o viață în care nu e sigură decât noaptea ce vine…

E atât de fragil ce avem… Tihna, cerul senin, liniștea, acasă. Să le prețuim și să nu lăsăm frica să se lăfăie peste ele! Și să ne rugăm pentru mamele și copiii din Ucraina, pentru bunicii, tații și tinerii care sunt blocați într-un război care nu este al lor, ci al unei lumi cu chip monstruos.”, au fost gândurile emoționante postate de prezentatoarea tv pe pagina sa oficială de Facebook.

 

40 de persoane au fost ucise până în prezent în atacul armatei ruse asupra Ucrainei

 

Aproximativ 40 de persoane au fost ucise până în prezent în atacul armatei ruse asupra Ucrainei, a declarat joi un consilier al președintelui țării. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite, a declarat Oleksii Arestovici, un consilier al lui Volodymyr Zelenskyy, care nu a precizat dacă printre victime se află și civili. La rândul său, Zelenskyy a declarat că autoritățile ucrainene vor distribui arme celor care sunt dispuși să apere țara.

"Viitorul poporului ucrainean depinde de fiecare ucrainean", a spus el, îndemnându-i pe toți cei care pot participa la apărarea țării să se prezinte la sediul Ministerului de Interne.

Un consilier prezidențial ucrainean spune că forțele ruse au lansat un atac asupra țării dinspre nord, est și sud. El a recunoscut, de asemenea, că au existat victime civile, dar nu a oferit mai multe detalii. "Ucraina are acum nevoie de un sprijin mai mult și foarte specific din partea restului lumii: militar-tehnic, financiar, precum și de sancțiuni dure împotriva Rusiei".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel