SIIJ contestă decizia ÎCCJ de retrimitere la parchet a dosarului Mineriadei. Vizați sunt Ion Iliescu, Voican-Voiculescu și Petre Roman

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a contestat decizia ÎCCJ prin care au fost anulate ordinele de punere sub acuzaţie a inculpaţilor.

 Este vorba despre anularea acuzaţiilor formulate împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu și Miron Cosma.

SIIJ a contestat decizia ÎCCJ prin care au fost anulate ordinele de punere sub acuzaţie a inculpaţilor.

Este vorba, în acest caz, despre anularea acuzaţiilor formulate împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu și Miron Cosma.

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a formulat contestaţie faţă de decizia din 8 mai 2019 a Instanţei Supreme prin care dosarul Mineriadei 13-15 iunie 1990 a fost retrimis la parchet.

Concret, în luna mai 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat toate documentele cu acuzaţiile pentru inculpaţi şi a cerut procurorilor refacerea rechizitoriului.

Pe lista inculpaţilor se regăsesc Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu sau Miron Cozma.

Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost soluţionat în anul 2017 de Secţia parchetelor militare şi s-a concretizat prin trimiterea în judecată a inculpaților, anunță Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel