Sfaturi pentru străinii din România de la o studentă din Nigeria: „Este mai ieftin și mai ușor să intri la medicină în România”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Sfaturi pentru străinii din România de la o studentă din Nigeria: „Este mai ieftin și mai ușor să intri la medicină în România” / Foto: Tiktok
Sfaturi pentru străinii din România de la o studentă din Nigeria: „Este mai ieftin și mai ușor să intri la medicină în România” / Foto: Tiktok

România oferă o diversitate culturală și un mediu prietenos pentru studenți. Experiența studenților internaționali în România poate varia în funcție de universitate sau de orașul în care se află. Iată ce părere are despre România o studentă la medicină venită din Nigeria: „Veți întâlni oameni uimitori din culturi diferite.”

Mulți studenți internaționali aleg România pentru a-și continua studiile datorită instituțiilor de învățământ de calitate și a oportunităților academice oferite, și în special pentru medicină.

O studentă din Nigeria a optat pentru a-și face studiile la medicină în România, mai exact în Craiova și a devenit virală pe TikTok, povestindu-și experiența ca străin la noi în țară.

Iată câteva sfaturi pe care le oferă oamenilor care vor să viziteze sau să studieze în România și care este părerea ei până în prezent: de la programele de burse disponibile, până la costurile de trai mai reduse în comparație cu alte țări europene.

 

„Este mai ieftin și mai ușor să intri la medicină în România”

 

„Lucruri pe care ar trebui să le știi ca străin când vizitezi România”, așa începe unul dintre videoclipurile tinerei de pe TikTok. Aceasta enumeră apoi unele dintre cele mai importante sfaturi din experiența ei pentru oamenii noi din România, indiferent că sunt studenți sau pur si simplu turiști.

„Este mai ieftin și mai ușor să intri la medicină în România. Cele mai bune orașe de studiat, dar și de vizitat sunt Craiova, București, Cluj și Constanța. Aici veți întâlni oameni uimitori din culturi diferite.

Hoții de buzunare stau de obicei în apropierea caselor de schimb valutar și a hotelurilor, în mijloacele de transport în comun (în special la aeroport și în gări).

Este o țară sigură și are o rată scăzută a criminalității, în special pentru tinerii care călătoresc singuri.

Transportul este ieftin, atât taxiul, cât și autobuzele, și chiar mai ieftin dacă luați un Bolt/ Uber: o călătorie de 10 minute ajunge aproximativ 2 euro (10 lei) în Craiova.”, sunt câteva dintre principalele aspecte pe care consideră nigeriana că trebuie să le știe o persoană când vine în România.

 

Cum este să ieși la întâlnire cu băieții din România

 

În continuare, studenta a mai explicat cum este ca străin să ieși la întâlnire cu băieții din România, o categorie care cu siguranță nu a primit foarte multe stele din partea ei. 

„Cum este să ieși la întâlniri ca fată străină în România? O să găsești cam 70% dintre băieți care s-ar întâlni cu tine doar pentru că ești străină, ceea ce este nedrept. Mi se pare enervant, pentru că de ce ai încerca să te întâlnești cu mine pentru că sunt diferită? Apoi, altă problemă este când găsești un tip care chiar te place cu adevărat, sunt șanse ca părinții lui să nu te placă pentru că ești străină.

Dacă ști că părinții tăi nu sunt deschiși sau nu mă aprobă din acest motiv, spune-mi pentru că ies la întâlniri pentru a mă căsători nu doar pentru distracție.”, spune mai în glumă, mai în serios fata la final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel