Serviciu de permanenţă în judeţul Ilfov, pentru intervenţii la timp în contextul ploilor abundente aşteptate duminică

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Serviciu de permanenţă în judeţul Ilfov, pentru intervenţii la timp în contextul ploilor abundente aşteptate duminică
Serviciu de permanenţă în judeţul Ilfov, pentru intervenţii la timp în contextul ploilor abundente aşteptate duminică

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Ilfov, convocat duminică în şedinţă extraordinară, a adoptat mai multe măsuri în contextul avertizării de cod portocaliu de ploi abundente şi vijelii, printre care instituirea serviciului de permanenţă la sediul instituţiilor cu responsabilităţi de monitorizare a fenomenelor meteorologice şi emiterea de mesaje RO-ALERT către populaţie.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov, ca urmare a avertizării de cod portocaliu emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice şi ploi abundente în intervalul duminică, ora 14,00 - luni, ora 03,00, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a fost convocat în şedinţă extraordinară, în vederea evaluării situaţiei operative şi a riscurilor la nivelul judeţului Ilfov.

În urma dezbaterilor a fost adoptată o hotărâre care prevede printre altele:

 

* instituirea serviciului de permanenţă pe toată perioada supusă avertizării meteorologice emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie cod portocaliu, la sediul instituţiilor cu responsabilităţi şi la cel al unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Ilfov pentru monitorizarea cu atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, cu asigurarea condiţiilor necesare pentru a se acţiona preventiv şi pentru a putea alerta populaţia în timp util;

* la sediul Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă situat în Şoseaua Cotroceni nr. 34 se activează Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov cu personal propriu, conform procedurilor interne;

* asigurarea fluxului informaţional - decizional şi informarea cu celeritate a Grupei Operative instituită la sediul Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă asupra evoluţiei şi efectelor fenomenelor hidrometeorologice prin transmiterea urgentă a raportului operativ;

* situaţiile de urgenţă ce impun intervenţia imediată a structurilor specializate se anunţă prin SNAU 112;

* prin grija Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov se vor emite mesaje RO-ALERT în cazul avertizărilor nowcasting de cod roşu şi, în situaţiile care se impune, la cele cod portocaliu.

 

România va fi lovită sever de fenomene extreme în această seară

 

Vârful episodului de vreme rea pe care îl traversează România va avea loc abia în această seară, avertizează ministrul Mediului, Tanczos Barna. Formaţiile de intervenţie ale Administraţiei Naţionale Apele Române trebuie să fie în alertă şi specialiştii noştri să informeze permanent ISU şi autorităţile locale cu privire la evoluţia fenomenelor, a mai spus acesta. 

Citește continuarea aici: România va fi lovită sever de fenomene extreme în această seară. Ministrul Barna: "Va fi vârful episodului de vreme rea" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel