Senator PNL: Cârpelile Guvernului PSD-ALDE grăbesc CRIZA financiară

Mesaj al senatorului PNL Iancu Caracota: Guvernul PSD grăbeşte criza financiară prin creşterea artificială a salariilor şi îngheţarea investiţiilor.

Cârpelile bugetare din acest an ale Guvernului PSD-ALDE au defavorizat investiţiile prin cheltuielile bugetofage ale administraţiei publice. Guvernul şi-a propus la începutul acestui an să aloce 4,2% din PIB pentru investiţii, însă până în momentul de faţă a cheltuit pentru dezvoltare sub 2% din PIB. Aceste cifre sunt îngrijorătoare pentru că fondurile gândite a fi alocate pentru investiţii au fost redirecţionate către o administraţie mare consumatoare de bani publici şi către pomeni electorale mascate în măriri de salarii excesive ce nu reflectă performanţa economică, se arată într-un comunicat de presă al senatorului PNL Iancu Caracotă.

Sacrificarea de către Guvern a investiţiilor pentru a controla deficitul bugetar a eşuat, Comisia Europeană estimând că deficitul bugetar pentru anul acesta va sări de 3% şi atrăgând atenţia că în anul 2020 el poate ajunge la 4,7%. De asemenea, Comisia estimează o creştere economică pentru 2018 şi 2019 ( între 3,6% şi 3,8%), cu mult sub cea atinsă în anul 2017 (7,3%).

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25