Senator PNL: Cârpelile Guvernului PSD-ALDE grăbesc CRIZA financiară

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Mesaj al senatorului PNL Iancu Caracota: Guvernul PSD grăbeşte criza financiară prin creşterea artificială a salariilor şi îngheţarea investiţiilor.

Cârpelile bugetare din acest an ale Guvernului PSD-ALDE au defavorizat investiţiile prin cheltuielile bugetofage ale administraţiei publice. Guvernul şi-a propus la începutul acestui an să aloce 4,2% din PIB pentru investiţii, însă până în momentul de faţă a cheltuit pentru dezvoltare sub 2% din PIB. Aceste cifre sunt îngrijorătoare pentru că fondurile gândite a fi alocate pentru investiţii au fost redirecţionate către o administraţie mare consumatoare de bani publici şi către pomeni electorale mascate în măriri de salarii excesive ce nu reflectă performanţa economică, se arată într-un comunicat de presă al senatorului PNL Iancu Caracotă.

Sacrificarea de către Guvern a investiţiilor pentru a controla deficitul bugetar a eşuat, Comisia Europeană estimând că deficitul bugetar pentru anul acesta va sări de 3% şi atrăgând atenţia că în anul 2020 el poate ajunge la 4,7%. De asemenea, Comisia estimează o creştere economică pentru 2018 şi 2019 ( între 3,6% şi 3,8%), cu mult sub cea atinsă în anul 2017 (7,3%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel