Șeful Statului Major al SUA: „Nimic nu indica faptul că armata şi guvernul afgan s-ar prăbuşi în 11 zile”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Șeful Statului Major al SUA: „Nimic nu indica faptul că armata şi guvernul afgan s-ar prăbuşi în 11 zile”
Șeful Statului Major al SUA: „Nimic nu indica faptul că armata şi guvernul afgan s-ar prăbuşi în 11 zile”

„Nimic nu indica faptul că armata şi guvernul afgan s-ar prăbuşi în 11 zile”, a declarat miercuri şeful Statului Major Interarme al SUA, generalul Mark Milley, în răspuns la criticile privind erorile de evaluare ale serviciilor de informaţii americane privind capacitatea autorităţilor afgane de a rezista în faţa ofensivei talibanilor.

„Nici eu, nici altcineva nu am văzut ceva care să indice o prăbuşire a acestei armate şi a acestui guvern în 11 zile”, a afirmat generalul Mark Milley, în cadrul unei conferinţe de presă.

Forţele de securitate afgane aveau „pregătirea, dimensiunea şi capacitatea de a-şi apăra ţara şi era o chestiune de voinţă şi de gestionare” a situaţiei, a subliniat el. „Şi nici eu, nici altcineva nu anticipam prăbuşirea unei armate de această dimensiune în 11 zile”, a reafirmat generalul american.

Rapoartele serviciilor de informaţii au indicat posibilitatea unei „preluări a puterii de către talibani după o prăbuşire rapidă a forţelor de securitate şi a guvernului afgan (...) Dar durata acestui colaps rapid a fost, în general, estimată la săptămâni, luni şi chiar ani după plecarea noastră”, a explicat Mark Milley.

 

Mark Milley: „Talibanii facilitează trecerea în siguranţă către aeroport a cetăţenilor americani”

 

Totodată, generalul american a afirmat că talibanii permit cetăţenilor americani să ajungă pe aeroportul din Kabul pentru a părăsi Afganistanul.

„Talibanii facilitează trecerea în siguranţă către aeroport a cetăţenilor americani, fiind vorba de deţinătorii unui paşaport american”, a precizat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel