Șeful NATO AVERTIZEAZĂ: "Rusia are o rachetă care poate ajunge în orașele europene"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Prezent la București, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, a vorbit despre noul tip de rachetă dezvoltat de Rusia, armă ce încalcă Tratatul Forțelor Nucleare intermediare (INF).

În cadrul unei întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, secretarul general al NATO purtat o serie de discuții cu privire la Tratatul INF.

"Rusia a scos la iveală un nou tip de rachetă care încalcă Tratatul INF", a afirmat el, făcând trimitere la racheta SSC-8, care "are capacitatea, poate ajunge în orașele europene", reamintind că Rusia a primit un termen de 60 de zile pentru a respecta cerințele tratatului.

"Aceste 60 de zile expiră în 2 zile și, din nefericire, nu există niciun semn. Trebuie să ne pregătim pentru o lume fără tratatul de descurajare a armelor nucleare", a mai spus Jens Stoltenberg, facand referire la Tratatul INF, încheiat în timpul Războiului Rece și care interzice o întreaga clasă de rachete nucleare și convenționale terestre, cu o rază de acțiune cuprinsă între 500 și 5.500 de kilometri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel