Șeful Gazprom face previziuni sumbre pentru întreaga Europă: „Doamne ferește, poți îngheța orașe întregi, teritorii întregi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Șeful Gazprom face previziuni sumbre pentru întreaga Europă: „Doamne ferește, poți îngheța orașe întregi, teritorii întregi”
Șeful Gazprom face previziuni sumbre pentru întreaga Europă: „Doamne ferește, poți îngheța orașe întregi, teritorii întregi”

După Germania și Statele Unite, răspunde și Franța apelului Kievului, care cere cu disperare crearea unui „scut” antiaerian asupra Ucrainei, după atacurile cu rachete din ultimele zile.

Miercuri seară, președintele Emannuel Macron a anunțat că Franța va trimite ucrainenilor sisteme de apărare antiaeriană. Între timp, bombele rușilor au căzut din nou peste Herson, Zaporojie și un mic oraș din regiunea Donețk, unde au ucis șapte oameni. 

Un montaj şocant cu prăpădul provocat luni în Ucraina de zecile de rachete ruseşti a fost difuzat pe un ton triumfalist de postul de televiziune deţinut de Gazprom. Ucrainenii au răspuns sfidător. De altfel, șeful Gazprom nu se sfiește să facă previziuni sumbre pentru întreaga Europă, despre care, spune el, nimeni nu poate garanta că nu va îngheța la iarnă.

„Știți, chiar dacă o iarnă poate fi relativ caldă, o săptămână sau chiar cinci zile ar putea fi anormal de frig. Iar în această scurtă perioadă de timp, Doamne ferește, poți îngheța orașe întregi, teritorii întregi”, susține Alexei Miller, șeful Gazprom, conform Știrile PRO TV.

Între timp, în Ucraina au continuat atacurile nemilose cu rachete ale rușilor, la Herson, Melitopol si Zaporojie. Bombele au distrus complet un centru de reabilitare pentru copii la Zaporojie.

Vladimir Putin, propunere pentru Europa: „Mingea este în terenul Uniunii Europene”

 

Rusia, părăsită de aliații „de casă”

 

Adunarea Generală a ONU a condamnat, miercuri, cu o largă majoritate, „anexările ilegale” ale teritoriului ucrainean de către Rusia. Iar țările prietene cu Putin, China, India sau Pakistan s-au abținut de la vot. 

„Mesajul nostru este clar. Nu contează dacă ești o națiune mare sau mică, bogată sau săracă, veche sau nouă. Dacă ești un stat membru al ONU, granițele tale sunt protejate de dreptul internațional. Ele nu pot fi redesenate de nimeni altcineva cu forța”, a declarat Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la Națiunile Unite.

În acest timp, forţele Kievului continuă să se consolideze. Ucraina a primit sistemul german de apărare antiaeriană IRIS-T, unul dintre cele mai performante la ora actuală, iar ministrul ucrainean al Apărării anunță că au ajuns în ţară încă patru lansatoare multiple de rachete cu bătaie lungă, HIMARS. 

Şi Casa Albă a confirmat că americanii vor livra opt sisteme avansate de apărare antiaeriană NASAMS. Două vor ajunge foarte curând, alte șase urmând a fi trimise în timp.

„Cu cât teroarea rusă devine mai îndârjită și mai crudă, cu atât este mai evident pentru întreaga lume care sprijină Ucraina că e nevoie să apere cerul. Este una dintre cele mai importante sarcini umanitare pentru Europa vremurilor noastre”, a precizat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Muzica senzuală a lui Serge Gainsbourg, ciocolata, franţuzoaice superbe şi turnul Eiffel la asfinţit. Armata ucraineană a dat peste cap codul de comunicare militară printr-un videoclip prin care imploră Parisul să dea dovadă de "romantism" trimiţând noi piese de artilerie Caesar, cu o raza de acţiune de 40 de km. 

Iar francezii au răspuns la apel. Președintele Macron a declarat, miercuri, că ia în considerarea livrarea de noi obuziere Caesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel