Şedinţă a Comitetului Interministerial pentru Românii de Pretutindeni. Principalele discuții

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Vineri, la Palatul Victoria, a avut loc ședința Comitetului Interministerial pentru Românii de Pretutindeni. 

Reprezentanţi ai ministerelor, autorităţilor centrale şi cultelor religioase au analizat, vineri, la Palatul Victoria, la reuniunea Comitetului Interministerial pentru Românii de Pretutindeni, politicile publice în domeniu atât din diaspora, cât şi din comunităţile istorice, fiind prezentate şi priorităţile şi direcţiile de acţiune asumate prin programul de guvernare 2021 - 2024.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, scopul acestei întrevederi a fost acela de a identifica modalităţile prin care statul român poate să-i sprijine pe românii care trăiesc, muncesc şi studiază în afara graniţelor ţării.

"Misiunea acestui comitet vizează o abordare multidimensională, bazată pe o foarte bună coordonare interministerială. În acelaşi timp, urmăreşte armonizarea programelor tuturor instituţiilor, dublate de un dialog dinamic cu reprezentanţii comunităţilor de români din afara graniţelor, precum şi cu cei ai mediului academic şi ai societăţii civile", a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, care a prezidat reuniunea.

Discuțiile care au avut loc pentru românii de pretutindeni



Discuţiile au vizat programele de sprijin financiar nerambursabil puse la dispoziţie de către DRP în acest an, precum granturile pentru educaţie în limba română, dar şi cele pentru mediul asociativ românesc din străinătate.

Pe agendă s-au mai aflat bursele acordate de DRP elevilor etnici români din Ucraina înscrişi în clasele I - IV în şcolile cu predare în limba română ca limbă maternă sau cu predarea unor materii în limba română.

De asemenea, s-a discutat despre amplificarea dialogului interinstituţional în vederea derulării unor programe complexe care să răspundă nevoilor românilor aflaţi în afara graniţelor ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel