Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, vine vineri în România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, vine vineri în România. El va vizita, împreună cu președintele Klaus Iohannis, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Oficialul NATO va avea o întâlnire cu militarii dislocați în bază.

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, și președintele Klaus Iohannis vor vizita, vineri, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Cei doi oficiali au programate convorbiri tête-à-tête și oficiale.

Stoltenberg are programată, de la ora 11.45, o întâlnire cu militarii dislocați în bază.

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, vine vineri în România

 

Secretarul general NATO și președintele Iohannis vor susține, de la ora 12:15, o conferință de presă comună, trnsmite Mediafax.

Vizita lui Jens Stoltenberg are loc în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

De precizat că NATO trebuie să-i găsească un succesor secretarului său general Jens Stoltenberg, al cărui mandat în acest post expiră pe 1 octombrie, dată de la care el va prelua funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei. Unul dintre numele vehiculate este chiar cel al președintelui Iohannis. 

Nu există la ora actuală un succesor favorit al lui Stoltenberg, notează vineri agenţia DPA, adăugând că, potrivit unor surse din cadrul Alianţei, fostul premier britanic Theresa May, prim-ministrul olandez Mark Rutte, şefa guvernului eston, Kaja Kallas, fostul comisar european pentru politică externă Federica Mogherini şi preşedintele român Klaus Iohannis au fost toţi evocaţi drept posibili candidaţi pentru acest post.

Klaus Iohannis, posibil succesor al lui Jens Stoltenberg



O decizie din partea celor 30 de state membre ale NATO este aşteptată la summitul Alianţei din iunie, dacă nu chiar mai devreme. În faza premergătoare a procesului de selecţie, discuţiile şi negocierile confidenţiale între liderii statelor membre, miniştri şi diplomaţi sunt un fapt obişnuit.

Candidatura lui Stoltenberg pentru postul de guvernator al Băncii Centrale norvegiene a stârnit controverse în ţara sa, în parte din cauza relaţiei sale apropiate cu actualul premier social-democrat Jonas Gahr Store.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel