Secretarul de stat Gheorghe Cârciu, vizită de lucru în Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Comunitatea românească din Italia a fost punctul principal din prima zi a vizitei de lucru pe care secretarul de stat Gheorghe Cârciu o efectuează, în această perioadă, în Italia.

 

 

Ambasada României în Republica Italiană a găzduit ieri o reuniune interactivă cu reprezentanții mediului asociativ românesc din regiune, în cadrul căreia secretarul de stat Gheorghe Cârciu a transmis gândurile sale de bine și unitate în calitate de mesager pentru milioanele de români care trăiesc și muncesc în afara granițelor României.

„Ne dorim ca aceste întâlniri să faciliteze dialogul dintre românii de pretutindeni, schimbul de bune practici între asociațiile românești din străinătate, dar și colaborarea dintre românii din afara granițelor și instituțiile statului“,  transmis secretarul de stat.

La întrevedere au mai participat Valentin Făgărășian, deputat pentru diaspora și Cosmin Mitrea, gerantul interimar al Consulatului General al României de la Roma. Principalele teme de discuție au vizat proiectele proprii ale DRP, de exemplu reluarea programului Taberelor ARC, sau noutățile din sesiunea de finanțare nerambursabilă de anul acesta destinată românilor de pretutindeni.

De asemenea, un alt subiect important de discuție l-a constituit adoptarea recentă a proiectului de lege privind actualizarea burselor pentru românii de pretutindeni, și anume mărirea cuantumului burselor pentru aceștia de la aproximativ 320 lei /lună la 700 de lei. Totodată, continuarea dar și demararea unor proiecte ale Guvernului în vederea reîntoarcerii și reinserției socio-profesionale în România au fost un alt subiect dezbătut de către cei prezenți.

“Împreună putem reuși!”, acesta a fost mesajul prin care secretarul de stat i-a îndemnat pe reprezentanții mediului asociativ românesc din Italia să depună cât mai multe proiecte la DRP și astfel, comunitatea românească care trăiește departe de România să continue să își păstreze identitatea lingvistică, culturală și spirituală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel