Secretar de stat: Folosirea tichetelor de masă în supermarketuri poate contribui la majorarea deficitului comercial al ţării

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tichetele de masă folosite în supermarketuri pot contribui la majorarea deficitului comercial al ţării, afirmă secretarul de stat în Ministerul de Finanţe, Mihai Precup.

Prezent la o conferinţă organizata de Camera de Comerţ Româno - Britanică, el a subliniat că, împreună cu mediul privat, trebuie identificate soluţii la această problemă.

„În comparaţie cu alte ţări, în care angajaţii merg cu tichetele de masă la restaurante să-şi cumpere mâncare, în România ei merg la supermarket. În acest mod, contribuie la creşterea deficitului comercial. Deci trebuie să stabilim împreună cu sectorul privat cum abordăm această chestiune, pentru că eu cred că este periculos să finanţăm direct cu fonduri de la buget majorarea deficitului comercial“, afirmă Mihai Precup.

Între timp este în discuţie majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 iulie. Aceasta ar putea ajunge la 35 sau 40 de lei., potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel