Se mai închid supermarketurile în weekend? Ciolacu a anunțat decizia în ședința de guvern

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Marcel Ciolacu anunță că nu se închid supermarketurile în weekend: „Nu e oportun” / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Marcel Ciolacu anunță că nu se închid supermarketurile în weekend: „Nu e oportun” / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că supermarketurile nu vor fi închise sâmbăta și duminica, după ce s-a luat în considerare o propunere în acest sens. 

Această decizie vine ca urmare a semnalelor primite din societate și a concluziei că închiderea magazinelor în weekend nu este oportună în acest moment.

Premierul a subliniat că există semnale clare din partea societății că închiderea magazinelor în weekend nu este văzută ca fiind benefică. Acest anunț vine în urma unei perioade de dezbatere publică intensă, în care s-a discutat despre posibilitatea închiderii magazinelor în zilele de sâmbătă și duminică.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică: cel legat de programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână. Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu e oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă”, a spus Marcel Ciolacu.

 

„Nu pot să le spun românilor când să se ducă la magazin”

 

În săptămânile anterioare, s-a discutat posibilitatea unei astfel de măsuri pentru a vedea cum ar afecta consumatorii și economia în ansamblu.

"Am dat în discuţie, la Tehnicul Guvernului, să vedem în primul rând impactul. Nu e o decizie uşoară. Acum trebuie să fim corecţi că nu există evaziune la supermarketuri, în primul rând. În al doilea rând, nu ştim dacă acoperim nevoia cetăţenilor, dacă închidem supermarketurile.

Nu era vorba numai de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare. Şi atunci românilor li s-a spus să-şi facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot să le spun românilor când să se ducă la magazin să îşi cumpere alimente, totuşi e decizia dumneavoastră, a mea, a fiecăruia dintre noi, dar am dat-o în calcul să vedem totuşi impactul.

Nu e o decizie uşoară, dar, dacă avem un sistem alternativ viabil, atunci se poate ajunge la o astfel de decizie", a mai declarat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel