Se întâmplă în România: Pasajul Unirii, închis două zile după ce o mașină a luat foc în interior

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un incendiu la un autoturism provoacă închiderea pentru două zile a celui mai mare pasaj din București. 

Traficul în Pasajul Unirii, pe sensul de mers Universitate-bulevardul Dimitrie Cantemir, va fi sistat până joi, 20 octombrie, pentru evaluarea şi remedierea de către echipele de specialişti a daunelor produse după ce, marţi, o maşină a luat foc, în mers, în interiorul pasajului, anunță Primăria Sector 4. 

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată pentru ca reluarea circulaţiei să aibă loc în condiţii de maximă siguranţă.

Traficul rutier a fost blocat, marţi dimineaţă, în pasajul Unirii, după ce o maşină a luat foc. Aproximativ 20 persoane au fost evacuate de echipele de salvatori ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Au acţionat 8 autospeciale de stingere şi 5 de la SMURD.

În autoturismul care a luat foc erau doi adulţi şi un copil. Maşina era la mijlocul pasajului şi a ars complet. 

Declarațiile lui Raed Arafat în momentul incendiului 

 

Incendiul din pasajul Unirii a fost stins, toate persoanele au fost evacuate şi nu sunt victime în urma acestui incident, a anunţat, marţi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

"La acest moment, nu mai avem nicio persoană în interior. Toate persoanele sunt evacuate. Doar maşini sunt în interior. O singură maşină a ars, iar la acest moment, după ce este controlat incendiul, se va lucra pentru continuarea desfumării, după care vor intra oamenii să îşi ia maşinile şi să plece de acolo. În momentul de faţă, nu există un pericol ca focul de acolo să se extindă şi la alte maşini. Incendiul este lichidat. Din fericire, nu există victime, toate persoanele au fost evacuate la timp. Nu avem nicio victimă raportată. Pompierii au intrat şi au căutat. Chiar dacă vizibilitatea este scăzută, ei au echipamente care le permit să intre acolo şi au intrat şi au căutat. Informaţiile noastre sunt că toate maşinile sunt goale, nu este nicio persoană căzută acolo. În mod normal, după ce se termină, după ce este desfumat, ar trebui să poată să dea drumul la maşini. Din momentul în care incendiul este controlat, nu mai durează mult până vor da drumul şi la persoanele care au fost evacuate să revină să îşi ia maşina", a explicat Raed Arafat.

 

Mari probleme după redeschiderea pasajului Unirii 

 

De la redeschiderea Pasajului Unirii, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii în care infrastructura este distrusă şi traficul rutier perturbat, atât poliţiştii, cât şi specialiştii atrag atenţia tuturor şoferilor să respecte indicatoarele şi marcajele rutiere amplasate la cele două intrări ale pasajului.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au constatat că un bărbat, care se deplasa cu autoutilitara pe bulevardul I.C. Brătianu dinspre strada Colţei către bulevardul Dimitrie Cantemir, nu a respectat semnificaţia indicatorului "Accesul interzis vehiculelor cu înălţimea mai mare de 3,5 metri" şi a acroşat partea superioară a pasajului.

"Conducătorul autovehiculului a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0", informează Biroul de presă al Brigăzii Rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel