Se anunță întârzieri mari pe aeroportul Otopeni, la check-in. Se vor închide peste 20 de ghișee

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Călătorii care vor pleca de pe aeroportul Otopeni trebuie să ajungă mai devreme pentru a efectua check-in-ul pentru că începe un proces de modernizare a benzilor pentru preluarea bagajelor, iar multe ghișee se vor închide. 

Conducerea Aeroportului Otopeni le recomandă călătorilor ca, de astăzi, să ajungă mai devreme pentru formalităţile necesare, cu 3 ore înainte de îmbarcare, întrucât încep lucrările de modernizare a benzilor pe care se procesează bagajele de cală de la "Plecări". Până în luna august a anului viitor, numărul ghişeelor de check-in se reduce semnificativ, de la peste 100, la mai puţin de 80.

Actualul sistem de procesare a bagajelor este vechi de 20 de ani, iar pentru înlocuirea cu un dispozitiv modern investiţia este de peste 20 de milioane de euro. La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va creşte cu 40% şi vor fi disponibile şi 12 ghişee care permit pasagerilor să-şi depună singuri bagajul de cală, fără a mai apela la ghişeele de check-in, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. 

 

Parcare aeroport Otopeni. De la 1 septembrie plata se face cu cardul

 

„Utilizatorii acestor parcări au la dispoziţie un sistem modern cu eliberatoare/cititoare de tichete de parcare, care include şi POS, precum şi funcţia LPR de recunoaştere a numărului de înmatriculare”, a transmis Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Modernizarea parcărilor de la aeroport a început, pe 15 mai 2021, şi este prevăzut a se încheia, în iunie 2023. În prezent, investiția de circa 3 milioane euro (fără TVA) este finalizată 85%, lucrările fiind realizate de Altimate. La finalizarea proiectului, plata parcării va putea fi efectuată şi printr-o aplicaţie mobilă, precum şi prin SMS.

 

Se face metrou până la aeroportul Otopeni. Guvernul continuă procedurile birocratice

 

Guvernul a aprobat, prin hotărâre, suplimentarea cu 31,8 milioane lei a sumei necesare pentru despăgubirile acordate în cazul expropierii imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul pentru realizarea legăturii reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni).

"Actul normativ prevede declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării Reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi suplimentarea cu 31,8 milioane lei a sumei necesare despăgubirilor. Suma totală necesară despăgubirilor se ridică astfel la 94,6 milioane lei şi va fi alocată din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii", se arată într-un comunicat al Executivului.

Suprafaţa totală a terenurilor necesar a fi expropriate este de aproximativ 71.000 mp. Noua magistrală de metrou va avea o lungime de 14,2 km, 12 staţii şi o capacitate de transport de 50.000 călători pe oră, a precizat Guvernul. A

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel