Se anunță haos pe aeroporturile din Italia: Piloţii şi însoţitorii de bord fac grevă. Proteste și în sectoarele logistică și feroviar

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Grevele din octombrie 2022 riscă să lase Italia în impas. Aceste acțiuni afectează în principal sectorul transporturilor, care este unul dintre sectoarele vitale pentru multe companii. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că sindicatele din Italia au anunţat organizarea unei greve a piloţilor şi însoţitorilor de bord din cadrul companiilor aeriene Ryanair şi Vueling pentru sâmbătă, 1 octombrie. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că sindicatele din Italia au anunţat organizarea unei greve a piloţilor şi însoţitorilor de bord din cadrul companiilor aeriene Ryanair şi Vueling pentru sâmbătă, 1 octombrie. Astfel, pot exista modificări ale orarelor de zbor la aceste companii.

Se anunță haos pe aeroporturile din Italia

 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă la Consulatul General al României de la Roma, iar pentru situaţii speciale sau cu caracter de urgenţă pot fi apelate şi consulatele generale de la Milano, Torino, Bologna, Bari, Trieste şi Catania.

Vezi mi multe: MAE, avertisment de călătorie în Italia. Este grevă în aeroporturi 

MAE recomandă şi consultarea paginii de internet a Ministerului italian al Infrastructurii şi Transporturilor şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie şi aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" cu informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Începe cu 1 octombrie, ziua dedicată odinioară primei zile de școală. De la miezul nopții și până la miezul nopții, angajații Gesac, compania care administrează aeroportul Capodichino din Napoli, își vor încrucișa brațele. Angajații care fac parte din sindicatul Osr Cnal Trasporti vor opri.

Piloţii şi însoţitorii de bord fac grevă

 

De asemenea, pentru acea zi și pentru toate cele 24 de ore este planificată o grevă a personalului companiei aeriene Easyjet care aderă la sindicatele Uilt-Uil. Filt și Uilt sunt, în schimb, sindicatele care au proclamat una dintre grevele din octombrie 2022 a personalului Ryanair Limited și Malta Air și Crewlink. În timp ce primele două sunt transportatori, cea de-a doua este o societate care se ocupă cu recrutarea și formarea personalului pentru companiile aeriene. Din nou, greva este programată pentru prima zi a lunii octombrie, tot pentru 24 de ore consecutive.

La 1 octombrie, zborul va fi foarte dificil. De asemenea, se vor abține pentru toate cele 24 de ore personalul companiei aeriene Volotea și lucrătorii din sectorul aerian, aeroportuar și din sectoarele conexe.

Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, de la ora 13.00 la 17.00, angajații companiei aeriene Vueling și ai companiei de servicii de aviație oeprante de pe aeroportul Tesséra din Veneția vor fi, de asemenea, în grevă.

Grevele din octombrie 2022: zboruri, logistică și transport de marfă

 


După o pauză de o zi, o nouă grevă în octombrie 2022 va avea loc pe 3 octombrie.

Sectorul logisticii și al transportului de mărfuri va fi afectat. Pe parcursul celor 24 de ore se va opri personalul călător de pe camioanele companiilor active în acest sector crucial. Angajații în cauză sunt cei care au aderat la sindicatul Cobas.

De la avioane, la logistică și până la trenuri. Marți, 4 octombrie, personalul Trenitalia care repară trenurile se va abține de la lucru timp de opt ore. Oprirea va afecta biroul din Vicenza.

Joi, 6 octombrie, la ora 21.00, va avea loc o abținere de la muncă a personalului Mercitalia Rail, compania Grupului FS care gestionează transportul de marfă. Oprirea va fi de 24 de ore consecutive.

În zilele de 6 și 7 octombrie, vor avea loc greve punctuale în transportul public local în diferite municipalități. Inconvenientele vor culmina sâmbătă, 8, când personalul Trenord, compania care operează în sectorul transportului feroviar de călători în Lombardia, va întrerupe lucrul. Oprirea va începe la ora 21.00 și va continua până a doua zi, la aceeași oră.

Proteste și în sectoarele logistică și feroviar

 


Pentru cei care trebuie să zboare, fiți atenți și la data de 21 octombrie. Între orele 8.00 și 20.00 va avea loc o grevă a personalului Enav în toată Italia, orele de începere și de încheiere variind în funcție de oraș.

Tot pe 21, și timp de 24 de ore consecutive, își vor încrucișa brațele salariații firmelor de servicii de handling aeroportuar care aderă la sindicatul de transport și servicii Flai.

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel