Se anunță haos pe aeroporturile din Germania: Aproape jumătate din zborurile Eurowings, anulate din cauza unei greve prelungite

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Două avioane cu pasageri au fost la un pas de a se ciocni la Veneția
Două avioane cu pasageri au fost la un pas de a se ciocni la Veneția

Grevă de 3 zile a piloților Eurowings, începând de luni. Piloții filialei Lufthansa sunt în grevă pentru a doua oară în mai puțin de două săptămâni. Pentru mulți pasageri, acest lucru înseamnă că trebuie să își reprogrameze sau să își amâne călătoria în sau din Germania, căci aproape jumătate din numărul de zboruri au fost anulate.

Compania aeriană Eurowings nu are parte de odihnă: din cauza celei de-a doua greve a piloților în mai puțin de două săptămâni, filiala Lufthansa este din nou amenințată cu numeroase anulări de zboruri de luni până miercuri.

Numai pe aeroportul din Düsseldorf, 102 din cele 171 de zboruri Eurowings planificate pentru luni au fost anulate, potrivit aeroportului, la Köln/Bonn au fost anulate 43 de conexiuni, iar la Stuttgart au fost anulate 40 de decolări și aterizări. La Hamburg, 58 din cele 94 de zboruri planificate vor fi anulate.

Doar 230 din 400 de zboruri vor avea loc

 

Din cele 400 de zboruri planificate pentru luni, peste 230 sunt așteptate să aibă loc, a anunțat duminică filiala Lufthansa. Eurowings se așteaptă să poată opera mai mult de jumătate din programul de zboruri planificat pentru marți și miercuri.

Acest lucru se datorează, în special, faptului că aeronavele filialei austriece Eurowings Europe nu sunt afectate de acțiunea sindicală. Acestea zboară "la capacitate maximă" în timpul grevei, a precizat aceasta. Compania aeriană Eurowings Discover, care operează de la Frankfurt și Munchen, nu este, de asemenea, afectată de actuala cerere de grevă. În plus, filiala Lufthansa utilizează aeronave ale unor companii partenere care, de asemenea, operează unele dintre zboruri.

Sindicatul Cockpit a cerut piloților Eurowings să nu mai lucreze de luni, de la ora 00:00, până miercuri (19 octombrie). Motivul este oferta insuficientă a angajatorilor în ceea ce privește contractul colectiv de muncă, a explicat sindicatul. Sindicatul dorește să obțină condiții de muncă mai bune pentru piloți prin acțiuni sindicale.

Este deja a doua oară în mai puțin de 14 zile când piloții de la filiala Lufthansa au întrerupt lucrul. În timpul primei greve din 6 octombrie, aproximativ jumătate din zboruri au fost anulate. Prin urmare, zeci de mii de pasageri au fost nevoiți să se orienteze către alte zboruri sau către tren sau să își amâne călătoria, potrivit Focus.de.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel