Scrisoarea lui Mugur Isărescu către Liviu Dragnea

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale i-a trimis o scrisoare lui Liviu Dragnea, prin care îi explică de ce nu susţine proiectul privind repatrierea rezervei de aur a României.

Scrisoarea lui Mugur Isărescu obţinută de Hotnews  arată că, dacă proiectul ar deveni lege, ar încălca legislaţia europeană.

 Comisia de buget, finanţe a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil propunerii lui Liviu Dragnea şi a lui Şerban Nicolae de repatriere a rezervei de aur a României. 

„Adoptarea unor dispoziţii legislative care ar impune o alocare obligatorie a unei părţi din rezerva valutară a unui stat membru, în contradicţie cu atribuirea acestei misiuni băncii centrale naţionale, ar fi incompatibil cu Tratatul, deoarece ar priva astfel banca centrală naţională de una dintre misiunile sale fundamentale, conform Tratatului, şi ar transfera de la banca centrală naţională către un terţ competenţa pe care Tratatul o alocă în mod clar băncilor centrale naţionale”, scrie în document.

"Creșterea rezervei de aur a fost necesară in vederea asigurarii garantiei asupra solvabilitatii externe, a platii la termen a serviciului datoriei externe contractate, a atenuarii eventualelor dezechilibre conjuncturale si temporare ale deficitelor balantei de plati (nivel de adecvare a rezervei valutare care sa acopere cel putin trei luni de importuri), a stabilizarii si consolidarii monedei nationale”, se mai arată în scrisoarea Guvernatorului.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel