Scoţia reintră în lockdown de la miezul nopţii. Premier: „Situaţia este extrem de serioasă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Scoţia va intra într-un nou lockdown de la miezul nopţii de luni spre marţi, pe tot parcursul lunii ianuarie, pentru a lupta împotriva crizei COVID-19, care a escaladat, a anunţat prim-ministrul Nicola Sturgeon, transmite Reuters.

Şefa guvernului scoţian a declarat în parlamentul de la Edinburgh că, de la miezul nopţii, oamenii vor avea obligaţia de a rămâne acasă, cu excepţia deplasărilor în scopuri esenţiale, în mod similar cu lockdown-ul impus la începutul pandemiei, în martie 2020.

„Situaţia (...) este extrem de serioasă”, a spus Nicola Sturgeon, arătând că noua variantă de coronavirus, cu 70% mai transmisibilă, este responsabilă de aproape jumătate de cazurile noi de infectare în Scoţia.

 

„Nu este nicio exagerare!”

 

„Ca rezultat al acestei noi variante, (virusul) a învăţat cum să se propage mult mai rapid şi, cu certitudine, şi-a accelerat ritmul în ultimele două săptămâni”, a subliniat ea, potrivit Agerpres.

„Nu este nicio exagerare dacă spun că sunt mai preocupată de situaţia cu care ne confruntăm acum decât am fost în orice moment începând din martie”, a adăugat Nicola Sturgeon în parlamentul scoţian.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel