Şcolile din Anglia şi Irlanda de Nord renunţă la examene anul acesta

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Notele oferite de profesori prin evaluări vor fi utilizate anul acesta în locul examenelor pentru accederea în învăţământul gimnazial şi vocaţional în Anglia şi Irlanda de Nord, anunţă ministrul britanic al Educaţiei, Gavin Williamson.

"Anul acesta, ne vom pune încrederea mai mult în profesori decât în algoritmi", a afirmat Gavin Williamson, potrivit BBC, referindu-se la problemele din sistemul informatic produse în cursul examenelor anul trecut.

Sistemele educaţionale din Anglia şi Irlanda de Nord vor utiliza un model special de evaluare prin note acordate de profesori, pentru a se asigura că sunt date "corect şi uniform", a precizat ministrul britanic al Educaţiei.

„Tocmai am luat decizia de anulare a tuturor examenelor de grad secundar şi vocaţional în acest an academic. În contextul sistemului de învăţământ online destul de extins în acest moment, nu pot permite ca elevii din Irlanda de Nord să fie dezavantajaţi în vreun fel în raport cu colegii lor din restul Marii Britanii”, a confirmat Peter Weir, ministrul nord-irlandez al Educaţiei.

Gavin Williamson, ministrul britanic al Educaţiei, a subliniat că elevii care nu au tablete pentru învăţământ online pot merge în continuare la şcoli. În prima etapă a carantinei, copiii care nu au avut dispozitive electronice au putut merge la şcoli, "acum aplicăm aceleaşi standarde şi recomandări", a subliniat Gavin Williamson.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel