Scandalul PNL - PSD continuă. Gorghiu îl acuză pe Budăi că „a mărit de 10, 20 de ori pensii și salarii din gură”: „Nu e o glumă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Gorghiu: „România trebuie inclusă în Schengen! Bifăm toate condiţiile tehnice şi este dreptul nostru să călătorim fără controale la graniţă"
Gorghiu: „România trebuie inclusă în Schengen! Bifăm toate condiţiile tehnice şi este dreptul nostru să călătorim fără controale la graniţă"

Preşedintele interimar al Senatului Alina Gorghiu a pledat joi pentru seriozitate în lansarea de proiecte şi mesaje în spaţiul public, arătând că PNL va susţine doar majorările sustenabile de pensii şi salarii.

„Cred că domnul Budăi (ministrul Muncii - n.r.) are obligaţia să se concentreze pe reformele pe care le are de livrat către public. Şi nu e o glumă. Vom fi într-o mare problemă dacă Ministerul Muncii nu vine cu reforma pe salarizare şi reforma pe pensii. Repet: nu le-am văzut. Dânsul nu a vorbit despre ele, a vorbit exclusiv despre triplări, măriri de cinci, şase, zece, douăzeci de ori de pensii şi salarii, promisiuni nerealizabile, nesustenabile în acest moment”, a afirmat Alina Gorghiu, la Senat.

Potrivit acesteia, se vor face majorările pe care le permite bugetul.

„Se vor face majorările aşa cum prevede legea şi se vor face majorări sustenabile pe care bugetul le va permite. Niciodată nu o să vedeţi Partidul Naţional Liberal povestind de măriri de o sută de ori mai mari la pensii şi salarii câtă vreme alocările bugetare pentru aşa ceva nu există. Însă domnul Budăi poate să vorbească cu domnul ministru Câciu referitor la acest subiect, să vadă ce disponibilitate există şi, dacă există, cu toţii ne dorim să îmbunătăţim calitatea vieţii oamenilor. (...) Comunicarea cu partenerii de dialog social, cu patronate, cu sindicate trebuie să fie făcută înainte. Să fie mai puţin dorinţe şi mai mult fapte concrete şi lucruri care să nu nască aşteptări pe care să nu le poată bifa această coaliţie. (...) Ar fi de dorit să fie mai multă seriozitate atunci când lansăm în spaţiul public proiecte, mesaje”, a subliniat Alina Gorghiu.

 

Vezi și 

 

Ministrul Muncii, anunț pentru români: Ar putea crește salariul minim și pensia, de la 1 ianuarie

 

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat că PSD va propune creșterea salariului minim și a pensiei în România

Pensia minimă ar putea creşte de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, de la 1 ianuarie anul viitor, a anunţat, miercuri, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi. Potrivit acestuia, propunerea vine din partea Partidului Social Democrat (PSD) şi va fi înaintată membrilor coaliţiei de guvernare.

Ministrul Muncii susţine că de această măsură vor beneficia 1,3 milioane de pensionari.

De asemenea, PSD va propune majorarea punctului de pensie. „Tot în coaliţie vom propune şi majorarea valorii punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei”, a adăugat Budăi.

Efortul bugetar la bugetul de asigurări sociale este estimat la 11 miliarde de lei.


Marius Budăi: Vom propune în coaliţie majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei

 

Partidul Social Democrat (PSD) va propune coaliţiei de guvernare majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei brut, a anunţat, miercuri, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, PSD îşi doreşte ca 2.800 de lei din salariul minim pe economie să fie impozitaţi, iar 200 de lei să fie scutiţi de plata contribuţiilor la bugetul de stat.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel