Scandalul continuă la ISU Dolj: "Nu ai pile, pleci!"

Liviu Ludovic / 14 ian 2020, 19:03 Salveaza PDF Comentarii

Noi acuzații la adresa șefilor din cadrul ISU Dolj, lansate de foști angajați ai instituției, concediați în urma restructurărilor din 2011, care susțin că au fost dați afară pentru a se face loc „pilelor". Corpul de Control al MAI a ajuns, marți, la ISU Dolj pentru a face verificări în acest caz. 

Claudiu Ciucă a lucrat timp de 5 ani ca subofițer în cadrul ISU Dolj. În 2011, în urma restructurărilor dispuse de ministrul de Interne de la acea vreme, Traian Igaș, a fost disponibilizat, alături de alți 15 colegi.

Ciucă susține că disponibilizările au avut un singur criteriu: păstrarea celor care aveau "pile".

„Noi am fost 36 de comandanți de echipaj. Toți am avut aceeași problemă. Adică, eu am fost subofițer care, în aprecierea de serviciu, atunci, în 2011, când trebuia să ne dea afară, mi s-a spus că subofițerul prezintă deficiențe în conducerea operațiunilor de intervenție și întocmirea proceselor verbale de după intervenție. Toți cei 36 de comandanți de echipaj am avut aceeași problemă. Niciunul n-a avut altceva. Toți cu punct și cu virgulă, toți am fost copy-paste. (...) Sunt foarte mulți piloși. Sunt copii, foarte mulți afini, nepoți, veri... Colonelul Florea... și inspectorul șef are copilul. L-a avut la București, din ce țin eu minte, s-a transferat la Craiova. Are o grămadă de fini. Colonelul Mariș are copilul. Colonelul Stănășel a avut copiii, și-a dat demisia. Și pe la Băilești câți sunt... comandanți de echipaje, comandantul Detașamentului... Numai piloși. Când eram în timpul acela, în 2011, erau oameni care după șase ani, atunci când am plecat eu, nu aveau nici măcar o intervenție la incendiu sau la un accident, la o salvare. Nu aveau pentru că erau piloși care erau puși să stea mai deoparte, să nu aibă nicio problemă pentru că nu se descurcau, nu aveau condiție. Ziceau 'vin la tata, te angajează tata la pompieri, îți dă salariu, nu trebuie să mergi tu la intervenție că merg proștii la intervenție că ei se bagă în față și n-au nicio problemă' ", a povestit Claudiu Ciucă, fost subofițer la ISU Dolj.

Fostul angajat spune că „pilele" erau cunoscute de toată lumea și erau protejate, fără ca cineva să îndrăznească să comenteze.

„Nu am fost direct angajat comandant de echipaj, dar prin calificative, prin lucrul bun pe care l-am făcut la subunitatea respectivă, am fost promovat ca și comandant de echipaj. Mi s-a propus promovarea respectivă pentru că am fost un subofițer exemplu, ca să vă spun așa, ca fapt divers. Nu am fost un subofițer problemă. M-au urcat în funcția de comandant de echipaj, după, când a venit restructurarea, noi am fost... a fost o chestie foarte mare că au plecat foarte mulți subofițeri ca și comandanți de echipaj, iar la servanți, fiind 121 de servanți, au plecat doar 9. Acolo s-a putut învârti chestia să rămână mai multe pile, mai mulți copii, mai multe neamuri... Sunt foarte mulți care nu vor să vorbească pentru că le este rușine, le este teamă, le este greu să vorbească, dar și ei știu sistemul și știu cum au plecat. Pentru că așa e sistemul: nu ai pile, pleci. În țara românească așa se întâmplă: nu ai pilă, ești dat la o parte. Nu contează ce faci, dacă te comporți frumos, dacă faci cinste uniformei pe care ai purtat-o. Contează că a rămas X, Y, care e tata, copilul, vărul, care e nepotul, finul, nașul...Ei au rămas" , a spus Claudiu Ciucă, potrivit Mediafax,

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy