Scandalul continuă în USR: Alți cinci membrii pe lista de excluderi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

După decizia excluderii Olimpiei Ardelean din partid, sesizări privind posibila excludere a încă cinci membri ai USR urmează să fie discutate în ședința de miercuri a Biroului Național, de la ora 16.30, au declarat surse din formațiune, pentru MEDIAFAX. 

Sesizările îi au în vizor pe Vișinel Bălan, Daniel Giurcă, Claudia Postelnicescu, Ciprian Lupaș și Cosmin Stoenoiu. Excluderea acestora va fi discutată în ședința de miercuri a Biroului Național a partidului.

De exemplu, Claudiei Postelnicescu i se reproșează că are postări critice pe Facebook la adresa lui Dan Barna. Aceasta deja a reacționat pe rețeaua de socializare în legătură cu ordinea de zi a ședinței de miercuri a Biroului Național al USR.

„Hai ca asta e culmea tupeului! Sunt acuzata ca imi "hartuiesc" colegii si ca vorbesc "urat" despre Barna. Imi asum tot ce am spus despre Barna: că este mediocru, că distruge partidul, că a avut un esec major strict bazat pe incompetenta proprie, ca favorizeaza o gasca de sicofanti si profitori care beneficiaza in mod exclusiv de resursele partidului", a scris, miercuri, Claudia Postelnicescu, pe Facebook.

Ea a explicat că sunt colegi în partid care au făcut mai multe sesizări cu privire la postările critice pe care le-a avut la adresa lui Dan Barna.

„In ceea ce priveste "hartuirea": inca din vara anului 2018 am primit sesizari de la persoane care adora liderul, indiferent cine e el, pentru motive strict legate de parvenirea in partid, care nu au nimic de-a face cu meritocratia. Aceste persoane mi-au intrat in lista si mi-au facut mai multe sesizari pentru opinii critice la adresa conducerii partidului. Aceste opinii pot fi gasite in continuare pe peretele meu, nu am sters nimic. Sa se caute jignirile si hartuirile si sa mi se arate. Precizez ca aceleasi persoane mi-au facut sesizari, mai multe in serie, dupa ce au practicat un stalking obsesiv pe o perioada de luni de zile", a completat Postelnicescu.

Tot felul de "agramați" și "bolovani"

 

Aceasta a adăugat că a primit sesizări de la tot felul de „agramați" și „bolovani", care habar nu au să se exprime, imediat după ce a fost numită purtător de cuvnt la USR Ilfov.

„De asemenea, imediat ce am fost numita purtător de cuvânt al USR Ilfov am primit instantaneu sesizări de la tot felul de agramați și bolovani care abia se exprimă, care sperau să devină ei purtători de cuvânt sau lideri emergenți sau ceva, orice. Nu contează că eu am niște skill-uri dovedite în comunicare, nu contează că am mai trecut prin 4 campanii electorale, nu contează că am fost selectată în Berlinale ca scenarist, nu contează că am lucrat cu Royal Court Theatre London, nu contează că am lucrat cu regizorul american Neil LaBute și mi s-a jucat un text la Teatrul Act, nu conteză că sunt citată în zeci de publicații academice listate peer-review, nu contează că scriu și public în mai multe jurnale de ani de zile, nu contează că sunt solicitată de presă pentru opinii juridice de ani de zile, nu contează că am câștigat un război mediatic în cazul Sorina Săcărin, nu contează nimic", a mai spus Claudia Postelnicescu.

Ea a mai precizat că nu contează în partid decât ce vrea Dan Barna și „soldații loiali căzuți în adulație" care i-au făcut sesizări.

„Contează doar că Barna și-a pus lichelele să îmi facă sesizări. Soldații loiali căzuți în adulație. Credeți că eu și alții nu ne putem mobiliza să facem sesizări colegilor? Putem. De ce nu o fac? Pentru că îmi repugnă delatorii și delațiunile, îmi aduc aminte de PCR și Securitate și pur și simplu vomit.Și mai presus de orice, că tot fac unii exerciții de imagine, nu au murit niște copii și tineri acum 30 de ani, ca să îmi fie mie luată libertate de exprimare de un mediocru patentat, pus moț în vârful partidului fondat de altul de o gașcă de securiști de nouă generație", a conchis Postelnicescu.

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizație pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a știut de semnături false la inițiativa „Fără Penali". Ea reclamă o „execuție" miercuri seara a Biroului Național al partidului.

Mai mulți președinți ai organizațiilor USR solicită organizarea unui Congres în luna februarie a anului viitor, după scandalul iscat în urma excluderii din partid a Olimpiei Ardelean, potrivit unui mesaj pe grupul intern de Facebook al formațiunii, obținut de MEDIAFAX.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel