Scandal Valea Uzului. Meleșcanu, SOLICITARE către omologul din Ungaria. ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Teodor Meleșcanu a avut joi o convorbire telefonică cu omologul său din Ungaria, Péter Szijjártó, despre situația cimitirului din Valea Uzului, căruia i-a cerut să transmită un mesaj foarte foarte clar comunității maghiare de a evita confruntările și escaladarea tensiunilor, relatează Mediafax. 

"Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 6 iunie 2019, o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó", a anunțat MAE, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în timpul convorbirii, cei doi miniștri au abordat situația de la cimitirul militar internațional din Valea Uzului.

"Șeful diplomației române i-a adresat omologului ungar solicitarea de a transmite un mesaj foarte clar comunității maghiare de a evita confruntările și escaladarea tensiunilor. Ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat importanța identificării unor soluții practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români și maghiari deopotrivă și a subliniat dreptul neîngrădit al fiecărui stat de a-și comemora eroii îngropați în acest cimitir. În același timp, ministrul Teodor Meleșcanu a dat asigurări că sunt luate măsurile necesare pentru a evita escaladarea nedorită a situației, fără

Peste 1000 de maghiari formaseră un lanț uman în fața Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, Korodi Attila declarând, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii stăteau unii lângă alții, iar pentru că erau foarte mulți, nu a trebuit să se țină de mână pentru a bloca accesul.

Ulterior, mai mulți cetățeni români aflați în preajma Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi și au pătruns în cimitir, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, Alexandra Dănculea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel