Scandal pe decesele raportate. Dan Barna, răspuns la solicitarea lui Cîțu: "Posibile inadvertențe în cele două baze de date"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Este scandal în coaliția de guvernare după ce Vlad Voiculescu a anunțat de dimineață că ar fi diferențe mari între numărul de decese raportate zilnic și cel real. După ce Florin Cîțu i-a cerut lui Dan Barna să vină cu date clare, președintele USR spune că a solicitat o nota de informare care să-i fie trimisă premierului. 

"Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîțu fac următoarele precizări:Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități. Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății. Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect. Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații," a scris Dan Barna pe Facebook. 

Reamintim că premierul Florin Cîţu i-a solicitat, vineri, vicepremierului Dan Barna să prezinte în şedinţa de Guvern dacă ştia despre existenţa unor diferenţe între datele raportate şi cele reale privind persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit şi ce măsuri a dispus.

"Aici lucrurile sunt foarte importante şi trebuie clarificate dacă este aşa. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus şi îi cer public prezinte în şedinţa de Guvern aşa ceva", a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, întrebat despre afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu potrivit cărora "există diferenţe fundamentale" între numerele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din spitalele COVID. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel