Scandal la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Protestatar arestat după ce l-a numit pe prințul Andrew "bătrân bolnav"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat a fost arestat pentru că a strigat injurii la adresa prințului Andrew în timp ce procesiunea funerară a reginei se înfășura astăzi de-a lungul Milei Regale din Edinburgh. Imaginile video arată cum bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost scos din mulțime de polițiști după ce l-a hărțuit pe fiul reginei.

În imagini se vede cum bărbatul este scos din mulțime înainte de a cădea la pământ. El este ridicat de un ofițer de poliție și condus departe de locul faptei înainte ca o voce să poată fi auzită în afara camerei strigând: "Dezgustător." Apoi, se poate auzi scandalagiul spunând: "Nu am făcut nimic rău", în timp ce un ofițer îl apucă și îl conduce departe de mulțime.

Andrew a participat la cortegiul funerar al mamei sale în civil, alături de militari în uniformă, după ce a fost lipsit de onorurile militare în urma scandalului.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: "Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost arestat în legătură cu o încălcare a liniștii publice pe Royal Mile în jurul orei 14.50".

Scandal la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

 

 

Ducele de York a fost însoțit de frații săi, regele Charles al III-lea, prințesa Anne și prințul Edward, în timp ce trupul reginei a fost transportat de la Palatul Holyroodhouse la Catedrala St Giles din apropiere.

Imaginile de pe rețelele de socializare arată un tânăr din mulțimea de pe Royal Mile, care pare să strige: "Andrew, ești un bătrân bolnav".

Cei aflați în doliu au reacționat cu furie, ceea ce a dus la o încăierare în mulțime, înainte ca hărțuitorul să fie împins în cele din urmă spre ofițerii de poliție.

Prințul Andrew a fost dezonorat de un scandal de abuz sexual în care a fost implicat prietenul său miliardar pedofil Jeffrey Epstein, care a fost o mare sursă de jenă pentru familia regală.

În timp ce frații săi, Regele, Prințesa Regală și Contele de Wessex poartă uniforme militare, Ducele de York va fi în haine civile.

Protestatar arestat după ce l-a numit pe prințul Andrew "bătrân bolnav"

 

Doar în timpul priveghiului final la sicriul Reginei Elisabeta a II-a din Westminster Hall, Prințului Andrew, în vârstă de 62 de ani, i se va permite să poarte uniforma, o dispensă acordată ca semn special de respect pentru Majestatea Sa Regina.

De când a căzut în dizgrație din cauza prieteniei sale cu Jeffrey Epstein, finanțator decedat și condamnat pentru infracțiuni sexuale, și de când a ajuns la o înțelegere extrajudiciară într-un proces civil intentat de Virginia Giuffre, Andrew a dispărut din viața publică.

Chiar și înainte de controversa Epstein, Charles indicase că își dorea o monarhie mult mai subțire sub domnia sa. Se credea că Andrew nu făcea parte din acest lucru, nici fiicele sale, prințesa Beatrice și prințesa Eugenie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel