Scandal între Cîțu și Cazanciuc pe tema procesului fraților Micula: „Dragnea, Ciolacu și PSD au pierdut“. „Mai ușor cu pianul pe scări“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Robert Cazanciuc spune că PSD a stopat procesul privind pretențiile de 2,4 miliarde euro ale fraţilor Micula, acesta afirmând, pe Facebook că procesul prin care România a pierdut fusese iniţiat de Guvernul PNL.

Scandalul dintre PSD şi PNL pe tema fraţilor Micula și a proceselor dintre aceștia și statul român continuă.

În timp ce premierul desemnat Florin Cîţu spune că PSD este de vină pentru procesul pierdut în primă instanţă, senatorul PSD, Robert Cazanciuc îi transmite că procesul prin care România a pierdut fusese iniţiat de Guvernul PNL.

„Domnule Cîţu, mai ușor cu pianul pe scări! Procesul prin care România a stopat pretențiile de 2,4 miliarde euro ale fraţilor Micula a fost demarat in 2014 de guvernul PSD, iar cel prin care domnul Cîţu a plătit aceloraşi fraţi 900 de milioane de lei, în decembrie anul trecut, fără a epuiza toate căile de contestare, mărind astfel artificial deficitul bugetar, a fost demarat de guvernul PNL în 2007!”, scrie senatorul Robert Cazanciuc.

Citește și:  Cîțu: "Gașca Dragnea-Ciolacu-PSD a pierdut 900 milioane de lei, noi am câștigat 2,4 miliarde"

Reacția senatorului PSD vine după ce Florin Cîțu, desemnat premier, a afirmat că Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu și PSD au pierdut primul proces cu frații Micula, în timp ce PNL a demonstrat că se poate și a câștigat cel de-al doilea proces.

„Când nu furi, se poate! Dragnea, Ciolacu și PSD au pierdut primul din cele doua procese cu frații Micula. De ce nu ne spune PSD cum a reușit performanța să piardă acest proces? Sigur știe Ciolacu. Ieri PNL a demonstrat că se poate și am câștigat al doilea proces intentat României de frații Micula. Daca nu ai interese personale se poate să câștigi și pentru Romania”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

„Gașca” Dragnea-Ciolacu-PSD a pierdut 

 

Senatorul PNL a adăugat că liberalii au salvat 2, 4 milioane de euro, în timp ce „gașca” Dragnea-Ciolacu-PSD a pierdut 900 milioane lei.

„Am salvat 2.4 miliarde de euro în timp ce gașca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei. Am reușit pentru că suntem mult mai buni și mai cinstiți. V-am spus că facem lucruri fantastice pentru țară. Nu ne oprim aici”, a conchis Cîțu.

Reacția lui Cîțu a venit după ce social-democrații au transmis, sâmbătă, că prin plata a 400 de milioane de euro către frații Micula, Guvernul liberal a crescut artificial deficitul bugetar, lucru care a periclitat stabilitatea României.

Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile de nouă miliarde de lei ale fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României. Anunţul a fost făcut de consorţiul firmelor de avocatură care a reprezentat România în procesul privind impozitarea băuturilor spirtoase.

La finalul anului trecut, Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat peste 900 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru plata titlului executoriu emis în baza deciziei Curţii de Arbitraj Internaţională către fraţii Micula, pentru a rezolva situaţia Romatsa.

Conturile Romatsa au fost poprite în contextul în care fraţii Ioan şi Viorel Micula au câştigat un proces împotriva statului român. Datoria este de aproape 400 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel