Scandal în Vama Nădlac. Claxoane și nervi întinși: „5, 6 ore pentru a intra în țara. Rușine!“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Haos și scandal în Vama Nădlac încep din prim zi în care autoritățile au decis că românii care revin din mai multe țări nu mai au obligația de a sta în izolare. Șoferii spun că stau la cadă de 5,6 ore pentru  intra în România.

Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II este aglomerat, luni dimineaţă, pe sensul de intrare în ţară, călătorii fiind nevoiţi să aştepte cel puţin 180 de minute pentru efectuarea formalităţilor, în timp ce la Nădlac I se aşteaptă aproximativ o oră, informează IGPF.

Șoferii însă îi contrazic și spun că se așteaptă până la 6 ore pentru a trece vama. Cei care așteaptă să intre în țară au început un protest ad-hoc folosind claxoanele mașinilor. „Bătaie de joc în vamă la Nădlac timp de așteptare pentru a intra în tara de 5....6 ore rușine“, scrie Mihai T, unul dintre românii surprinși de agitația de la intrarea în România.

Începând de astăzi, 15 iunie, românii care intră în țară din anumite state nu mai stau în izolare. Măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, este valabilă pentru cei care vin din următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Astfel, de ore intregi s-au format cozi la punctele de trecere frontiera, in special la Nadlac I si II

 

„Pe fondul măsurilor de relaxare care au intrat în vigoare începând de azi, 15.06.2020, ora 00.00, privind exceptarea de la măsura de carantinare/izolare la locuinţă a persoanelor care sosesc din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se înregistrează valori de trafic crescute la graniţa cu Ungaria, în principal prin PTF Nădlac I şi Nădlac II-Autostradă.

De exemplu, numai în primele 8 ore de la ridicarea restricţiilor, prin cele două puncte de frontieră au efectuat formalităţile de frontieră pentru a intra în ţară aproximativ 4.500 de persoane”, transmit reprezentantii Poliției de Frontiera.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel