Scandal în Marea Britanie: Un polițist a pus piciorul pe gât unui suspect

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Poliţia britanică a anunţat vineri seară că a suspendat un poliţist după apariţia pe reţele sociale a unei înregistrări video arătându-l când îşi pune genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare în cursul unei arestări la Londra, notează AFP.

Imaginile îl arată pe bărbat strigând "Dă-te jos de pe gâtul meu" celor doi poliţişti care îl ţin încătuşat la pământ, unul dintre aceştia având genunchiul pe gâtul lui. Puţin mai târziu, este pus în poziţie şezând.

Subcomisarul Metropolitan Police, Steve House, a calificat înregistrarea video ca "extrem de deranjantă", subliniind că "unele dintre tehnicile utilizate nu sunt învăţate în cursul pregătirii poliţieneşti".

"Un agent de poliţie a fost suspendat şi un altul mutat din serviciul operaţional, dar fără să fie suspendat deocamdată", a adăugat el într-un comunicat.

Poliţia poliţiei britanice, Independent Office for Police Conduct (IOPC), a fost sesizată.

Bărbatul, care a fost examinat de un medic, a rămas în arest după ce a fost reţinut joi seară pentru o altercaţie şi posesie de armă ofensivă, a indicat poliţia.

Această arestare reaminteşte de cea a afro-americanului George Floyd a cărui moarte prin sufocare sub genunchiul unui poliţist alb a declanşat mişcarea internaţională Black Lives Matter, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel