SCANDAL, în DIRECT, la B1 TV. Budăi a PUS PARIU cu Vîlceanu: „Ați MINȚIT mereu!”/„Vă OPRIȚI puțin să RESPIRAȚI?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Marius Budăi, ministrul demis al Muncii, a ținut să se laude, într-o intervenție pentru B1 TV, că Guvernul PSD a mărit în fiecare an salariul minim pe economie. Nu a fost decât o capcană, a fost concluzia deputatului PNL Dan Vîlceanu, vehiculat săptămâna trecută ca fiind posibilul viitor ministru al Muncii în Guvernul PNL. De aici a urmat un întreg schimb de replici. Vîlceanu a mai acuzat că, după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, salariile unor români au scăzut. 

S-a ajuns și la un pariu: Marius Budăi să demisioneze din Parlament dacă Dan Vîlceanu vine cu dovada că cineva s-a trezit cu salariul mai mic după marea "revoluție fiscală" cu care s-a tot lăudat PSD. Când Vîlceanu a dat un exemplu, ba chiar a invocat un studiu al sindicaliștilor, potrivit căruia circa 1,1 milioane de români au fost afectați de măsurile PSD, Budăi a negat pariul făcut și a susținut că el promisese să renunțe la scaunul de parlamentar doar dacă se demonstrează că valoarea contribuțiilor nu a scăzut cu 2,25%, așa cum a spus el.

În emisiunea "Bună, România!", moderată de jurnaliștii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, deputatul PNL Dan Vîlceanu a declarat că de fiecare dată când Guvernul PSD majorează salariul minim pe economie, de fapt românii plătesc și statul încasează.

„Vreau să vă spun că în urma deciziilor pe care guvernele PSD le-au luat, mereu deznodământul a fost același: românii plătesc, statul încasează. Nu știu dacă statul plătește salarii minime pe economie, dar sunt sigur că antreprenorii plătesc, iar statul încasează taxe și impozite pe ele. De fiecare dată când se majorează salariul minim pe economie, românii plătesc și statul încasează. De asta nimeni din Guvernul PSD nu vă poate spune care e logica pentru care au majorat minimul pe economie.

În ultimii ani, salariații din România, care trebuiau apărați de guvernarea PSD, din care face parte domnul Budăi, s-au ales cu: supraimpozitarea muncii part-time - taxe, cu transferul contribuțiilor la angajați - taxe, cu supraacizarea combustibilului - taxe, recalcularea contribuțiilor de asigurări de sănătate la 4 milioane de români - taxe. Sunt convins că acum va veni să-mi spună Budăi cum a avut grijă de români", a declarat liberalul Dan Vîlceanu, pentru B1 TV.
În replică, ministrul PSD al Muncii l-a acuzat pe Vîlceanu că gândește în logica austerității.

Budăi a ținut să precizeze că, în urma transferului contribuțiilor de la angajator la angajat, contribuțiile au scăzut cu 2,25%.

„E aceeași logică a austerității, din păcate. Eram sigur că asta va spune. Chestiunea e astfel: ne spune că nu e studiu pe salariu minim? Pragul de sărăcie definit e de 60% din salariu mediu net sau brut. Discuțiile astea că supraacciză, că part-time... Când am trecut contribuțiile, au scăzut cu 2,25%. Unde e taxarea suplimentară? Mai alaltăieri, premierul desemnat a spus că orice venit se impozitează. Corect, numai că nu a spus ce și cum. Oamenii mă întreabă dacă vrea să ne impoziteze pensiile sub 2000 de lei. N-are cum să susțină ei mărirea salariilor minime că ei sunt adepții desființării salariului minim sau chiar reducerea la 1000 de lei", a acuzat Budăi.

Schimbul de replici a continuat, cei doi acuzându-se reciproc că mint.

Vîlceanu: „Sunt români care câștigă mai puțin după transferul contribuțiilor"
Budăi: „Domnule deputat, vă arăt legea! Haideți cu minciuni din astea pe față.... Bine, continuați așa. Vă dau Codul Fiscal să-l citiți!"
Vîlceanu: „Nu vă impacientați!"
Budăi: „Ați mințim mereu că nu sunt bani și acum veniți să spuneți că dați pensii și salarii. Când ați mințit, atunci sau acum? Răspundeți al întrebare!"
Vîlceanu: „Vă opriți puțin să respirați?"
Budăi: „Am timingul bun!"
Vîlceanu: „Ați fost la guvernare trei ani. Ce măsuri din cele enumerate de mine nu le-ați luat?"
Budăi: „O să impozitați salariații din IT, că așa ați spus!"
Vîlceanu: „În urma transferului contribuțiilor, au scăzut unele salarii"
Budăi: „Asta cu tăierile de salarii sunt specialitatea PNL, de unde proveniți dvs. Lumea știe foarte bine"
Vîlceanu: „Dacă nu mint, vă dați demisia din Parlament? Vă garantez că vă aduc fluturași prin care un salariat..."
Budăi: „Dacă dovedește pe ăia 2,25%, cu siguranță!"

Răzvan Zamfir a amintit apoi care este, de fapt, pariul: dacă liberalul vine cu dovada că cineva a pierdut bani ca urmare a transferului contribuțiilor, atunci social-democratul va trebui să-și dea demisia din Parlament.

Și exemplul a venit. Vîlceanu a făcut referire la o doamnă din comuna gorjeană Roșia de Amaradia, parte a personalului auxiliar, care a trebuit să vină cu bani de acasă la finalul lunii, după transferul contribuțiilor și supraimpozitarea muncii part-time.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel