Scandal în ALDE. Băișanu îi face plângere PENALĂ lui Tăriceanu pentru excluderea din partid

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Alexandru Băișanu a anunțat, vineri, că va merge în instanță și le va face plângere penală lui Călin Popescu Tăriceanu și Chițoiu după decizia de excludere a sa din partid. El a adăugat că ședința convocată vineri, în Parlament, este ilegală din punct de vedere al statutului ALDE. 

"Eu am vorbit cu avocatul meu, i-am pus la dispoziție statutul, actele, i-am explicat cum s-au derulat evenimentele și evident că îmi voi căuta dreptatea în justiție atâta timp cât nu o mai pot găsi într-un partid care se pare că a fost înscris pe persoană fizică. Mă voi adresa instanței să îmi găsesc dreptatea. În ceea ce privește atitudinea și actele pe lângă statut care afectează imaginea mea le voi face plângere penală atât domnului Călin Popescu Tăriceanu, cât și domnului Chițoiu și încă câtorva colegi care au hotărât lucrul acesta", a spus Alexandru Băișanu, la Antena 3.

El a afirmat că e ilegală convocarea unui Birou Executiv sau a unei Delegații Permanente „de pe un minut pe altul", ci aceasta trebuia făcută cu cel puțin 10 zile înainte.

"În momentul în care au observat că au un număr suficient de mare, vreo 30 și ceva, au transformat pe loc această întâlnire informală într-un BEX. Trebuie să scot în evidență că lucrul acesta nu se poate face de pe un minut pe altul. Orice Delegație Permanentă trebuie să îndeplinească niște criterii, anume să fie chemată pentru o zi, dar cu zece zile înainte de ziua respectivă. E ilegal, noi nu am fost chemați. Orice membru de partid când e exclus trebuie chenmat. Omul ăla are voie să se apere. Lucrul ăsta nu s-a întâmplat. Au fost chemați doar apropiații lui Călin Popescu Tăriceanu", a adăugat Băișanu, potrivit Mediafax.

Totodată, acesta a afirmat că membrii excluși în ședința de vineri vor rămâne membri ai ALDE până ce instanța va decide cine are dreptate.

„Este clar că dacă cinci deputați părăsesc grupul ALDE poți trece și înființa alt grup. Categoric așa se va întâmpla. Eu nu îmi doresc asta. Noi vom rămâne membri ALDE până ce instanța va stabili că au avut dreptate monștrii sacrii, Călin Popescu Tăriceanu și Chițoiu sau am avut noi dreptate. Garantez că dreptatea va fi de partea statutului. Noi suntem oameni care l-am respectat. Tăriceanu pentru mine este o mare dezamăgire. A trădat partidul pe care l-a înființat pentru că a fost pus la pământ de cineva. Tăriceanu nu își mai aparține nici lui, dar partidului", a precizat Băișanu.

ALDE a transformat ședința informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel