Scandal imens în Tanzania, din cauza unei firme din România: Ministrul de Interne a demisionat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un contract semnat în România pentru achiziția de echipamente de salvare în valoare de 390 de milioane de euro pentru statul Tanzania a intrat în vizorul oficialilor anticorupție. Ministrul de Interne din statul  Africa a demisiionat

Oficialii anticorupție din Tanzania i-au audiat pe adjunctul ministrului Afacerilor Interne Hamad Masauni și pe adjunctul secretarului permanent al ministerului, Ramadhani Kailima, că urmare a presupusei implicări în semnarea unui contract în valoare de 1 trilion de șilingi tanzanieni cu o firma din România, pentru achizatia de echimapente de salvare și de pompieri, anunță publicația The Citizen.

Contractul a fost făcut public săptămâna trecută de președintele John Magufuli, care i-a demis pe ministrul Afacerilor Interne Kangi Lugola și pe comisarul general al Forțelor pentru incendii și salvare, Thobias Andengenye.

El și-a acuzat adjunctul că a semnat acordul fără a implică Ministerul de Finanțe și Adunarea Națională. Secretarul permanent al ministerului la acel moment, general - maior Jocob Kingu, a ales să demisioneze după descoperirea acestei afaceri.

Directorul general al Biroului pentru Prevenirea și Combaterea Corupției John Mbungo a declarat pentru The Citizen că agenția va trimite o echipa în România, pentru investigații în legătură cu acest contract.

"Trebuie să stabilim dacă presupusă firma românească Rom Internațional Solution chiar există", a precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel