Scandal după ce un ministru le-a spus femeilor să mai și gătească, pentru a stopa livrările la domiciliu

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
mancare gratis
mancare gratis

Ministrul de interne din Liban a provocat indignare pe reţelele sociale după ce a sugerat că femeile ar trebui să mai şi gătească, pentru a contrabalansa interzicerea livrărilor la domiciliu duminică, impusă din cauza coronavirusului. Internauţii au denunţat remarci "sexiste", relatează AFP.

Libanul a intrat sâmbătă într-un nou lockdown de două săptămâni pentru a lupta împotriva unei creşteri îngrijorătoare a cazurilor raportate de contaminare cu noul coronavirus. Între măsurile intrate în vigoare se numără şi interzicerea livrărilor la domiciliu duminica, foarte practicată de restaurante şi supermarketuri.

"Să mai gătească şi femeile", a replicat ministrul Mohammed Fahmi unei ziariste care l-a întrebat vineri în legătură cu această interdicţie.

Reacţiile nu au întârziat să apară, în special pe internet, unde a început să circule un nou slogan, #"Duminica_nu_gătesc".

Revolta femeilor



"Sexismul dă naştere unei represiuni şi unei profunde discriminări împotriva noastră, a femeilor, liderii 'naţionali' susţin în mod ruşinos inegalităţile", s-a revoltat profesoara universitară Carmen Geha.

"Voi găti bucuroasă în ziua când deşeurile vor fi colectate şi reciclate", a ironizat ea, făcând aluzie la starea dezastruoasă a serviciilor publice.

Şi bărbaţii s-au alăturat valului de critici, publicând pe reţelele sociale imagini cu ei la cratiţă, cu hashtagul #Fahmi_challenge.

"Scuzaţi, stimabile ministru, că am gătit azi pentru fiii mei", a scris pe Facebook un internaut care s-a prezentat ca fiind un tată divorţat care îşi creşte singur copiii, alături de o fotografie în care apare servindu-le masa celor doi băieţi adolescenţi.

"Scuzaţi-mă că mama lor este medic, la fel ca mine, şi şefă de departament în Franţa, iar copiii mei şi cu mine suntem foarte mândri de ea", a adăugat autorul postării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel