Sătule de hoți, supermarketurile din Marea Britanie vor introduce scanarea facială

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV
Foto: ILUSTRATIV

Supermarketurile din Marea Britanie vor implementa o nouă tehnologie pentru combaterea furturilor. 

Câteva dintre cele mai mari supermarketuri din Marea Britanie au convenit să implementeze o nouă tehnologie de scanare a feței într-o încercare de a combate furturile din magazine.

Noul parteneriat se numește Proiectul Pegasus și include 10 supermarketuri și retaileri, printre care John Lewis, Co-op, Waitrose, Next, Tesco și Sainsbury's. Toți aceștia au fost de acord să contribuie cu 600.000 de lire sterline la acest program.

Cum va funcționa noul sistem

 

Această mișcare va face ca imaginile de pe camerele de supraveghere ale supermarketurilor cu hoți să fie scanate prin Baza de Date Națională a Poliției, care utilizează tehnologia de recunoaștere facială pentru a identifica suspecții. Acest lucru urmărește să ofere ofițerilor de poliție o idee despre locurile unde operează bandele de hoți, relatează Mirror

Potrivit sursei citate, miniștrii s-au întâlnit cu șefii poliției și reprezentanții principalelor supermarketuri și retaileri pentru a elabora planuri de combatere a furturilor din magazine. 

Chris Philip, ministru al Poliției din Marea Britanie, le-a dat liderilor poliției șase până la opt săptămâni pentru a întocmi o listă de ținte a "hoților prolifici" pentru a crea o bază de date națională care poate fi distribuită către retaileri, supermarketuri și forțe de poliție din întreaga țară. 

Citește și: Român întors din Anglia explică dezavantajele muncii în străinătate: „Țara asta se duce foarte tare în jos”

Oficiul de Statistică Națională (ONS) a raportat o creștere cu 24% a infracțiunilor de furt din magazine în Anglia și Țara Galilor în ultimul an. Creșterea acestui tip de infracțiune a fost legată de creșterea costurilor de trai, alături de presiunile generate de creșterea prețurilor la alimente, costurile energetice ridicate și creșterea chiriilor și ipotecilor, care i-au forțat pe mulți în aceste poziții.

Cu toate acestea, miniștrii spun că această creștere masivă a furturilor din magazine a fost determinată în mare parte de către bande de criminalitate organizată care fură articole de valoare mai mare din supermarketuri, cum ar fi sticlele de alcool - aceste articole sunt apoi revândute.

"În timp ce nu există o soluție magică pentru combaterea criminalității în retail, salutăm acest pas semnificativ înainte. Crima în retail nu este fără victimă, are un impact asupra Partenerilor, clienților și, într-adevăr, asupra prețurilor. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm în colaborare cu poliția și alții din sector pentru a ne menține Partenerii și clienții în siguranță.", a declarat John Lewis,  un purtător de cuvânt al parteneriatului, 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel